⚠️Odpoklic – V solati hepatitis?

Solata iz morskih alg

Živilo je bilo odpoklicano zaradi morebitne prisotnosti virusa hepatitisa E.

Vir podatkov o odpoklicih: Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin

Podatki o izdelku

Ime živila: Zamrznjena solata iz morskih alg
Embalaža 225 g
Znamka: Asian Choice
Oznake datum uporabe do 23/07/2023
Uvoznik: Asia Express Food B. V., Netherlands
Distributer: Wenlan, d.o.o., Ljubljana
Izdelki so bili naprodaj v trgovinah Asia Supermaket.

Razlog odpoklica

Virus hepatitisa E je povzročitelj te vnetne bolezni jeter. Okužba se med drugim prenaša s kontaminirano hrano. Hepatitis E običajno sam po sebi izzveni in bolnik povsem okreva. V določenih primerih pride do hude akutne bolezni jeter, ki je smrtna v okoli 2 %. Klinično je hepatitis E primerljiv s hepatitisom A, vendar je prvi nevarnejši za nosečnice ter se povezuje s sindromom, imenovanim fulminantna odpoved jeter. Pri nosečnicah, zlasti v zadnjem trimesečju, je smrtnost povišana in znaša okoli 20 %.

Vir: Wikipedija

ZPS svetuje

V primeru, da imate ta izdelek doma, ga ne uporabljajte. Če ga boste vrnili v trgovino, kjer ste ga kupili, vam je trgovec dolžan vrniti kupnino.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.