Zapravljiva Vrečkova, za reprezentanco v 10-ih mesecih porabila že 40.500 evrov

Asta Vrečko, slika Nova24TV

To so tisti socialisti, ki po kapitalistično, razsipniško trošijo davkoplačevalski denar. Vrečkova je v desetih mesecih porabila kar 40.568,15 evra.

Saj ni res pa je. Največja zapravljivka v državi je zagotovo socialistka, ki zapravlja po kapitalistično, ministrica za kulturo Asta Vrečko, ki je letos postala tudi predsednica Levice. Nič ni narobe, če bi zapravljala svoj denar. A zapravlja našega. Davkoplačevalskega. 


Zanimiva je recimo ta primerjava na Ministrstvu za kulturo. “Stroški reprezentance ministra dr. Vaska Simonitija so v letu 2022 znašali 2.566,90 EUR. Stroški reprezentance ministrice Aste Vrečko so v letu 2022 znašali 12.750,65 EUR, v prvih devetih mesecih leta 2023 pa kar neverjetnih 40.568,15 EUR”. Piše Spletni časopis.

Sicer pa je ministrica spisala tudi odgovor na vsa zapravljanja: “Številke terjajo pojasnilo. Gre za stroške celotnega ministrstva, nikakor vezane name. Večinoma so stroški Prešernove proslave, pa za konferenco Unesco in e-dediščine (EU sredstva). Strošek reprezentance lani 1593,96€, letos pa 4120,47€, kar vključuje sprejem nagrajencev ipd”. A je pozabila povedati, da Prešernove nagrade niso samo pod njeni vodenje ministrstva, to proslavo je imel tudi minister Vasko Simoniti in drugi. Pa niso toliko zapravljali.

Nič čudnega, da je torej 8400 davkoplačevalskega denarja z lahko odšlo Svetlani Makarovič.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.