Pregled dogodkov PU Maribor. Policisti osumljenca kar trikrat prijeli! (8. januar)

PU policija trak maribor nesreča

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 205 klicev, od tega 76 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času nismo obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

Pregled dogodkov PU Maribor (8. januar)

Med 6. uro včeraj in 6. uro danes so policisti obravnavali:
– 18 kaznivih dejanj,
– 1 osumljenca smo pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku,
– 1 prometno nesrečo I. kategorije,
– 3 prometne nesreče II. kategorije, v katerih se je sedem oseb lahko
telesno poškodovalo,
– 4 povoženja živali,
–  2  kršiteljema  cestno-prometnih predpisov smo zasegli vozili, ki sta ju
vozila,
– 12 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 3 na javnih krajih in 9 v
zasebnih prostorih,
– 1 kršitelja javnega reda in miru smo pridržali do streznitve,
– 2 nesreči pri delu,
– 2 požara.

VOZIL  BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ODKLONIL STROKOVNI PREGLED IN OPRAVLJENA HIŠNA PREISKAVA

Patrulja  Policijske postaje Gorišnica je v četrtek, 7. 1. 2020, ob 7. uri, v  naselju  Grlinci  ustavila  voznika tovornega vozila znamke Peugeot, tip Boxer. Med postopkom so policisti ugotovili, da je 32-letni voznika vozil v času, ko mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zaradi suma, da je voznik  vozil  pod  vplivom  prepovedanih  drog,  so  mu odredili strokovni pregled, ki pa ga je odklonil.

Policisti  so  mu nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu preprečili z zasegom vozila.  Zaradi  vožnje  v  času,  ko  mu  je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje  in  odklona  strokovnega  pregleda,  so  zoper  voznika  podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Na  podlagi pridobljene odredbe sodišča, so policisti še isti dan pri njemu opravili hišno preiskavo, saj so sumili, da poseduje prepovedano drogo. Med hišno  preiskavo  so  našli dve manjši PVC vrečki s posušenimi rastlinskimi delci,  za  katere  sumijo,  da  so  prepovedana  droga konoplja, digitalno tehtnico  in  gumijevko,  ki  spada  med  hladna orožja. Vse opisano smo mu zasegli. Kršitelj  ima  v  posesti  še  več  kosov drugega orožja (imitacije orožja, Airsoft,…), za katera pa dovoljenje po Zakonu o orožju ni potrebno.

Zaradi posesti prepovedanega orožja – gumijevke, bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku. V zvezi z zasegom prepovedane droge pa bodo uvedli kazenski postopek.

droge

slika: PP Gorišnica.

OSUMLJENEC VČERAJ KAR TRIKRAT PRIJET, PO IZVRŠITVI ROPARSKE TATVINE IN PODVEH TATVINAH

Včeraj popoldan je 39-letni moški, v prodajalni v centru Maribora, odtujil tri različne artikle. Tatvino je zaznala 56-letna prodajalka, stekla za osumljenim in ga kmalu dohitela. Pozvala ga je, naj ukradene stvari vrne ali pa plača ter mu jih želela odvzeti. Osumljenec se je temu uprl, prodajalko prijel za njeno roko, z drugo roko pa jo je prijel za lase. Med prerivanjem je prodajalki celo izpulil šop las.  Vseeno je prodajalki uspelo zadržati dva ukradena artikla, s tretjim pa je osumljeni peš pobegnil proti Slomškovemu trgu.

Policisti so se nemudoma odzvali na klic in osumljenca na Slomškovem trgu, le nekaj trenutkov po dejanju, prijeli. Pri njemu so našli in zasegli še tretji ukradeni artikel.
Nerazumno je, da se je osumljenec tako nasilno odzval do prodajalke zato, da bi obdržal ukradene artikle v vrednosti vsega 7,77 evrov.

Izpostaviti velja pogum in odločnost prodajalke, vseeno pa svetujemo, naj se oškodovanci, če pride do takega nasilnega dejanja, ne izpostavljajo in ne tvegajo poškodbe svojega telesa. Bolje je, da pokličejo policijo, z glasnim vpitjem pa opozorijo okolico na izvrševanje dejanja.  Nobena ukradena stvar ni vredna toliko, kot je vredno človeško življenje.

Policisti bodo osumljenca kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja roparske tatvine. Že čez slabi dve uri po opisanem dejanju pa so istega osumljenca varnostniki prijeli pri novi tatvini v drugi prodajalni v Mariboru. Takrat je ukradel za 22,26 evrov artiklov. Še dobro uro kasneje pa so ga v isti prodajalni prijeli, ko je ukradel še tri artikle v vrednosti 2,82 evrov. V slednjih dveh primerih odgovorna oseba ni podala predloga za pregon, zato ga policisti ne morejo ovaditi, bodo pa pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

.

VREME

Maribor
oblačno
82%
2.6km/h
100%
8°C
9°
7°
7°
Wed
5°
Thu
4°
Fri
5°
Sat
9°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.