POZOR! V četrtek in petek ponovno izdatnejše padavine! (graf padavin)

Danes zjutraj bo vreme še sončno. Popoldan po večini oblačno, zvečer pa že lahko pričakujemo nevihte. Te bodo izdatnejše v četrtek in petek.

V četrtek bo v vzhodnih krajih še večinoma suho, možna so sončna obdobja. Drugod bo oblačno. Občasno bo deževalo, pogosteje v zahodni Sloveniji. Vmes bodo tudi posamezne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem od 10 do 15, najvišje dnevne od 14 do 18, na Primorskem in ponekod v vzhodni Sloveniji okoli 21 stopinj Celzija.

V petek bo na vzhodu spremenljivo, drugod pa pretežno oblačno. V zahodnih in osrednjih krajih bo občasno deževalo. Jugozahodnik se bo nekoliko okrepil, ob morju bo pihal jugo. V noči na soboto se bo dež prehodno okrepil in zajel vso Slovenijo ter do jutra spet oslabel. V soboto bo občasno deževalo predvsem v zahodni polovici Slovenije, na vzhodu bo občasno posijalo sonce.

Agencija za okolje (Arso) je za četrtek in petek izdala opozorilo. V rumeno opozorilno barvo je odeta skoraj celotna Slovenija. Za Maribor in celi severovzhodni del Slovenije, pa še posebno opozorilo zaradi vetra. Posebno izdate padavine bodo na jugozahodu.

»Vodotoki lahko poplavljajo ob strugah na območju pogostih poplav. Verjetne so motnje v prometu in pri oskrbi z električno energijo in pitno vodo. Možni so zemeljski plazovi. Iz nižjih prostorov in kleti umaknite hrano, premičnine, dokumente, denar in druge dragocenosti. Izklopite elektriko, plin in vodovod. Ne skušajte prečkati vodnega toka. Bodite previdni pri uživanju hrane in vode. Spremljajte trend vodostaja in meteorološka ter hidrološka obvestila in opozorila ter informacije, ki jih posredujejo pristojne službe in organi.« Pišejo Slovenske novice.

Tako bodo potekale padavine (klik na rdečo puščico):

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.