Tudi v Mariboru, zbiranje humanitarne pomoči za Ukrajino!

Tudi

V Sloveniji bo mogoče humanitarno pomoč za Ukrajino, za katero je v pismu zaprosila podpredsednica tamkajšnje vlade, pristojna za evropske in evroatlantske integracije, oddati na za to organiziranih mestih!


Ukrajinci prosijo za pomoč!

Podpredsednica tamkajšnje vlade, pristojna za evropske in evroatlantske integracije, Olha Stefanišina je prošnjo za humanitarno pomoč prebivalcem Ukrajine pospremila z besedami, da se Ukrajina “pogumno bori proti ruskemu okupatorju”. Ruski napadi po njenih besedah ne povzročajo le velikanske škode na kritični infrastrukturi, temveč tudi na domovih. V tej luči je civilno prebivalstvo močno prizadeto, je izpostavila in pozvala k humanitarni pomoči zanj in za ukrajinsko vojsko. Piše portal Politikis!

[color-box color=”yellow”] Ukrajina tako zbira finančna sredstva v različnih valutah na posebnem računu UA843000010000000047330992708, Pripravila pa je tudi seznam potrebščin, ki jih primanjkuje v državi.[/color-box]

Zbirajo hrano, ki se ne pokvari, hrano za otroke in živali, osnovne higienske pripomočke, medicinske pripomočke (gaze, protibolečinske tablete, …). Veseli bodo toplih oblačil in odej. Primajkuje tudi pitne vode, potrebujejo  gradbeni material, pohištvo, šotore, spalne vreče, sveče, svetilke, generatorje, invalidske vozičke, hodulje, bergle, bolniške postelje, prenosna stranišča, telefone, računalnike, čelade, neprebojne jopiče, gorivo… Naprošajo, da s seboj prinesete vreče in škatle za lažje razporejanje zbranih stvari. Poleg donacij bi jim prav prišel vsak dodaten par rok prostovoljcev za pakiranje zbrane pomoči.

“Zbralo se je že veliko stvari in potrebovali bi večji kamion za transport,” je pojasnil koordinator akcije častni konzul v Sloveniji Sandi Brezovnik in pozval kogarkoli, ki ima večji kamion, da jim priskoči na pomoč. Zbrano bodo odpeljali na poljsko-ukrajinsko mejo. 

V Sloveniji bodo pomoč na za to organiziranih mestih:

Ljubljana: Perutnina Ptuj na Letališki cesti 32a in KinVital na Mesarski cesti 4f,

Maribor: Marifarm na Minarikovi ulici 8 

Ptuj: Perutnina Ptuj na Potrčevi 10.

POMAGAJMO UKRAJINI SKUPAJ!

VREME

Maribor
rahel dež
88%
0.5km/h
100%
6°C
7°
6°
7°
Thu
3°
Fri
5°
Sat
9°
Sun
10°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.