10 let od kalvarije Franca Kanglerja. Tako se je izpovedal na videu.

kangler

Danes je minilo 10 let od kalvarije, ki jo je doživljal Franc Kangler. Vse od hišnih preiskav, vlaganja obtožb, medijskega linča.

10 LET OD KALVARIJE FRANCA KANGLERJA

10 let je minilo od vseh krivic, pravi Franc Kangler. “Vse zrežirano, ptičja hišica, sodni postopki. 10 let je bilo duševnih stisk, ker sem bil prenevaren za Maribor. Ker sem naredil v Mariboru vse, kar sem obljubil,” pravi Franc Kangler. Tudi sam, kot pravi se je zato povezal v politično opcijo: “Povežimo Slovenijo”. Več pa v spodnjem videu!

Kalvarija Franca Kanglerja je opisana tudi v knjigi: Županov boj!

»Že od prvega trenutka sem trdil, da sem nedolžen, vrhovno sodišče je ugotovilo, da ne gre za kaznivo dejanje. Izpolnjeval sem le službene dolžnosti, saj sem bil edini kot župan pristojen, da podpišem zgolj predlog. Sodnik me je po krivici obsodil, izrekel politične besede, da sem nevaren za slovensko politiko, da moram v zapor. Izgubil sem mandat državnega svetnika, bila mi je storjena takšna in drugačna krivica. Dve leti in pol nisem dobil službe zaradi obsodbe, trpeli so ožji družinski člani, po mariborskih ulicah sem hodil kot obsojenec ali največji zločinec, čeprav sem vedel, da resnica niti približno ni takšna.« Doda, da je padla že polovica postopkov zoper njega. »Povejte mi, če je to normalno. Če sem česa kriv, me spravite v zapor. Ne bom pozabil, da sem moral otroku dva tedna na morju razlagati, da ko se vrnem domov, grem v zapor, saj sem že imel poziv na prestajanje kazni. Tega nikomur ne privoščim. V tej državi pa nihče nič ne stori v zvezi s temi krivicami. Borim se in se bom še naprej boril za pravico in resnico.« Je zapisano v knjigi Županov boj, kjer je opis vse te Kanglerjeva kalvarije.

PM

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.