12. kongres SDS. Poudarjamo svojo zavezanost naporom in boju za blaginjo slovenskega človeka

KONGRES

Slovenska demokratska stranka se bo jutri, v soboto, 19. 6. 2021, zbrala na svojem 12. kongresu, ki bo potekal v Slovenskih Konjica..

Nekaj poudarkov iz resolucij SDS

V Slovenski demokrati gradimo Slovenijo. Živimo in gradimo jo kot domovino, ki bo dom svobode, pravičnosti, priložnosti in blaginje za vse. Na tej poti je bila SDS najprej del zmagovalne koalicije Demos, ki je v letih 1989-1992 pod vodstvom našega predsednika dr. Jožeta Pučnika dosegla večstrankarske volitve, osamosvojila in obranila Slovenijo ter jo pripeljala do mednarodnega priznanja. Nato je še dvakrat zmagala na državnozborskih, trikrat na evropskih in štirikrat na lokalnih volitvah. 


Kaj pomeni graditi Slovenijo?

SDS je odločilno prispevala k osamosvojitvi, demokratizaciji in uspešni obrambi Slovenije, k vstopu v Schengenski prostor in prevzemu skupne evropske valute ter k najhitrejšemu porastu splošne blaginje v zgodovini Slovenije v obdobju 2004-2008.  Pomembno je prispevala k vstopu Slovenije v EU, NATO in OECD ter k mednarodni uveljavitvi slovenske države. Vodila je vlado v času oblikovanja usodnih rešitev za izhod iz finančne krize ter v času boja z epidemijo korona virusa. Trikrat se je uspešno pogajala za znatna evropska sredstva. Vodila je Svet EU in Evropski svet ter v lanskem letu znova vrnila Slovenijo na pot evroatlantskih zavezništev.

SDS se bo borila za vsakega posameznika, ki mu centralistično upravljanje, privilegiji prvorazrednih, različne birokratske ovire, neenaka obravnava, birokratska šikaniranja, dolgi sodni postopki, ignoranca organov socialne države ipd. onemogočajo enakopravne izhodiščne možnosti za uspeh in srečo v življenju. Za vsakega, ki se zaradi opisanega stanja v lastni domovini počuti drugorazreden. Za vsakega otroka, ki bi zmogel, pa zaradi družinskih razmer ne more obiskovati primerne šole, za dijaka in študenta, ki je neupravičeno ostal brez zadostne  štipendije, za vsakega delavca, da dobi pošteno plačano delo, za vsakega podjetnika, da bo lahko ustvarjalen in uspešen, za vsakega kmeta, ki skrbi za zdravo hrano in urejenost ter poseljenost našega podeželja in gorskega sveta, za vsako družino, ki jo razmere brez lastne krivde potiskajo proti socialnemu robu in za vsakega uslužbenca v javnem sektorju, ki za enako plačo opravlja delo drugih.

SDS ne bo mirovala, dokler Slovenija ne bo postala prostor pravičnosti in dom, v katerem se bo vsak počutil varnega in sprejetega

Prenos kongresa Slovenske demokratske stranke si boste lahko ogledali tudi na našem portalu.

P.M.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
85%
2.1km/h
75%
22°C
23°
21°
22°
Sun
21°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.