2. krog volitev predsednika republike – predčasne volitve

Danes se po vsej Sloveniji začenjajo predčasne volitve predsednika republike. V drugem krogu se bosta pomerila aktualni predsednik republike Borut Pahor, ki je v prvem krogu dobil  47,21% glasov in drugo uvrščeni Marjan Šarec, ki je prejel  24,76% glasov volivcev. Ponovno glasovanje na volitvah predsednika republike bo v nedeljo 12. novembra 2017. Tokrat največji parlamentarni stranki SMC in SDS nista podprli nobenega kandidata.

Vsi , ki bodo v nedeljo kakorkoli zadržani in ne morejo priti na volišče, lahko volijo tudi na volišču za predčasno glasovanje. V Mariboru je določeno volišče za predčasno glasovanje v Razstavnem salonu, Grajska ulica 7. Predčasno glasovati je možno danes 7. novembra, jutri, v sredo, 8. novembra in v četrtek, 9. novembra, med 7.00 in 19.00 uro.

Do srede, 8. novembra 2017, lahko pri svoji okrajni volilni komisiji uredijo vse potrebo volivci, ki se zaradi bolezni ne morejo udeležiti glasovanja na volišču in želijo glasovati na domu, volivci – invalidi, ki ocenjujejo, da njihovo volišče, kjer so vpisani v volilni imenik, ni dostopno invalidom in želijo glasovati na volišču, ki je določeno kot dostopno za invalide ter volivci, ki bodo na dan glasovanja zunaj svojega okraja, kjer imajo prijavljeno stalno prebivališče.

M. T.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.