26-letni hrvat v Mariboru in okolici ugrabljal, ropal in z ljudmi ravnal nečloveško.

Policija, policistI,policija vnukinja

Potem ko je dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru v začetku septembra odredil pripor za 26-letnega državljana Hrvaške s stalnim bivališčem v BiH in z začasnim v Sloveniji, so kriminalisti Policijske uprave Mariboru preiskali še nekaj kaznivih dejanj, za katera utemeljeno sumijo, da jih je tudi storil omenjeni Hrvat.

Ugrabil moškega, žensko prevažal v prtljažniku ropal itd

Omenjeni moški je osumljen treh kaznivih dejanj ugrabitve, enega kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost in enega lahke telesne poškodbe, tatvine in velike tatvine, ene tatvine osebnega vozila in pet tatvin registrskih tablic.

Ugrabil Duplečanko in ji grozil

2. oktobra letos se je dogajala nočna mora za 22-letnico iz Dupleka. Ko je končala delo v gostinskem lokalu v Miklavžu, je sedla v svoj avtomobil in se napotila proti domu. Šestindvajsetletni državljan Hrvaške, ji je z avtom zaprl pot. Zamaskiran je prisedel v njeno vozilo, vanjo uperil pištolo in ji ukazal, naj pelje. Med vožnjo jo je oropal, vzel ji je denarnico in mobilni telefon, mlada ženska je bila tudi žrtev spolnega delikta, k čemur jo je 26-letnik prisilil s pištolo. Moški je nato žrtev odpeljal nazaj na kraj ugrabitve, jo vrgel iz vozila in ji zagrozil, naj niti ne pomisli, da bi ga prijavila policiji.

Ugrabil Mariborčana

23. avgusta letos v središču Maribora, je osumljeni dejanje storil skupaj z 42-letno državljanko Slovenije in pet let mlajšim državljanom Slovenije, pri tem pa so žrtev lažje poškodovali. Šlo naj bi za razreševanje dolžniško-upniškega razmerja med vpletenimi. Kot je pojasnil prvi mariborski kriminalist, so Hrvata zaradi ugrabitve in lahke telesne poškodbe policisti aretirali že 27. avgusta, prav tako tudi njegova domnevna sostorilca, a so nato vse tri izpustili, saj, kot pojasnjuje Beno Meglič, po mnenju tožilstva niso bili podani priporni razlogi.

Ugrabil še eno žensko

Med 25. in 26. septembrom letos je ugrabil še eno žensko. Žrtvi je grozil s pištolo in tako od nje izsilil plačilno kartico in PIN-kodo. S tem je pri bankomatu dvignil denar. Odvzel ji je tudi osebni računalnik in dokumente. Z orožjem v roki jo je tudi prisili, da je nanj prepisala osebni avtomobil. 26-letni osumljenec je s svojo žrtvijo ravnal zelo nečloveško. Več kot dan jo je imel zvezano z vezicami, jo skrival in jo naokoli prevažal v prtljažniku vozila. Žrtev je nato izpustil in se odpeljal. Avto je policija nekaj dni kasneje našla v Ljubljani in ga vrnila lastnici. Ta dogajanja ni prijavila policiji, saj je bila preveč prestrašena.

Ropal po Mariboru

Hrvatu so pripisali tudi rop trgovine v Mariboru 11. septembra, ko je z nožem zagrozil prodajalki in mu je ta izročila nekaj gotovine, pa tudi veliko tatvino, potem ko je iz prostorov koprskega nogometnega kluba odnesel več predmetov. Teden dni po ropu prodajalne v Mariboru je odpeljal osebni avto VW Beetle, v katerem so bili kontaktni ključi, a so ga policisti hitro našli in ga vrnili lastnici. Sicer pa je osumljenec kradel tudi registrske tablice in jih nameščal na ukradena vozila, s katerimi se je potem vozil po Sloveniji.

Policisti ponovno prosijo vse, ki so morebiti bili žrtve 26-letnega osumljenca, da to sporočijo, hkrati pa poudarjajo, da je hitro in učinkovito delo pri odkrivanju storilca pokazalo, da se ljudje lahko počutijo varne.

Kam vse sodi človeška zloba in krutost? Zagotovo v zapor. Čim dlje, tem boljše!

vir: PU Maribor, Večer

MG

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
79%
2.1km/h
93%
-5°C
-4°
-6°
-4°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
2°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA