blank

Šarec se je zlagal. Počivalšku ni ponudil nobene skupne koalicije!

slika: Nova24TV

Uradnih pogovorov o oblikovanju morebitne nove koalicije po odstopu Marjana Šarca z mesta predsednika vlade še ni a med strankami že potekajo neformalni pogovori.

Šarec ponovno z lažjo

Kaj je Šarec mislil s tem, ko je dejal, da je Počivalšku ponudil skupni nastop na volitvah? Predsednik vlade je očitno misli, da je z njegovim odstopom vsega konec in da se SMC ne bo pogovarjala z drugimi strankami? Počivalšek je namreč za Šarčevo ponudbo o sodelovanju LMŠ in SMC na volitvah izvedel samo prek televizije.

Se je pa Počivalšek v ponedeljek srečal z večino predsednikov strank, tudi s prvakom SDS Janezom Janšo. Kar je v bistvu prev, da se stranke med seboj tudi pogovarjajo in  dogovarjajo. V bistvu se zgodovina ponavlja. Če se stranke po volitvah niso hotele pogovarjati z stranko SDS, se sedaj v pad poziciji nočejo pogovarjati z LMŠ. Novopečena predsednica upokojenske stranke DeSUS Aleksandra Pivec, meni, da so preživeti časi, kdo s kom gre in kdo ne. “Slovenija si zasluži stabilno vlado s programskimi stališči, ki se ne bo dotikala ideoloških zadev,” je dejala v oddaji Tarča. Do uradnih pogovorov še ni prišllo, prihaja pa do pogovorov med predsedniki strank, a jih Pivčeva razume kot tipanje terena in zbiranje informacij.

Ta teden se bo skristaliziralo ali gremo na predčasne volitve, ali pa se bo oblikovala nova koalicija!

MG

 

VREME

Maribor
pretežno oblačno
61%
5.7km/h
56%
19°C
20°
16°
16°
Sun
14°
Mon
11°
Tue
11°
Wed
11°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.