O razmerah na meji z Avstrijo in o trenutnih razmerah smo se pogovarjali s poslancem Marijanom Pojbičem

Marijan Pojbic
Marijan Pojbič

Tudi Avstrija se sooča s koronavirusom. Za zajezitev bolezni je že zaprla meje z Italijo in Švico. v teh dneh pa namerava zapreti mejo tudi s Slovenijo. Saj tudi pri nas beležimo velik porast te bolezni.

Pojbič verjame v ekipo Janeza Janše, da zmore in zna

Z Marijanom Pojbičem, poslancem DZ RS sva se dobila v priljubljeni gostilni Avstrijcev v restavraciji Belna v Šentilju.

Marijan, prisegla je vlada janeza Janše, ki se je takoj morala soočiti z izrednim stanjem zaradi koronavirusa! Res je. lahko bi rekel tudi hvala bogu. Verjamem v ekipo predsednika Janše, da zmore in da zna, ter da bodo v ekipi pripravili vse ukrepa za zajezitev tega virusa.

Smo Slovenci podcenjevali koronavirus? Zagotovo. Škoda je edino to, da vlade nismo dobili že prej, preden je virus “pljusknil” iz Italije v Slovenijo.

Se vam zdi da vlada Marjana Šarca ni bila pripravljena na koronavirus? Seveda ni bila. Šares nas je celo obtožil da širimo paniko.Tudi želje po tem, da se sestane svet za nacionalno varnost s strani Šarca ni bilo. Po mnogih pregovarjanjih jo je le sklical, ampak prepozno.

Kakšno je sedaj življenje v Šentilju? Zaenkrat v Šentilju življenje poteka normalno, se pa pozna strah pri ljudeh, ki povečini ostajajo doma. Gostinski lokali so povečini prazni, oblegane so le trgovine. Šentiljčani se zavedajo, da morajo ostati doma. V Šentilju je tudi vse manj Avstrijcev. Zaprli so tudi igralnico Mond. Ljudje so na prisilnem dopustu.

Če bo Avstrija zaprla meje, kaj se bo zgodilo z delavci migranti, ki vsakodnevno hodijo delat v Avstrijo?

V tem trenutku (pogovarjala sva se v soboto 14. marca) še ni znano, ali bo Avstrija popolnoma zaprla mejo z Slovenijo, promet v tem trenutku poteka namoteno. So pa delavci migranti iz Slovenije dobili t.i. dovolilnice za delo v Avstriji, v primeru da Avstrijci zaprejo mejo.

Kaj bi ob izbruhu virusa svetovali Slovencem? Čuvajte se in če je le mogoče bodite doma. Držite se napotkov, ki jih je pripravila vlada v kriznem štabu. Le tako bomo lahko skupaj zajezili bolezen.

V Šentilju zaenkrat še niso zabeležili nobenega obolelega s koronavirusom!

MG


VREME

Maribor
jasno
32%
3.3km/h
0%
24°C
25°
23°
24°
Tue
10°
Wed
13°
Thu
10°
Fri
10°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.