Sredi Maribora je imel celo pravo orožarno

pištolA
slika je simbolna

Prav zanimivo najdbo so v petek policisti našli 66-letnemu moškemu s področja Maribora.

Policisti zasegli veliko streliva

V  petek, 3. 4. 2020, so se policisti Policijske postaje Maribor II odzvali na  klic  svojcev,  da  ima  duševne težave njihov družinski član, 66-letni moški.  Sporočili  so,  da je nevaren sebi in okolici, saj je imel blodnje, oborožen pa je bil s pištolo. Grozil sicer ni nikomur.

Policisti  so  nemudoma  intervenirali  v  zasebnem  prostoru  in opisanemu moškemu,  ki  se  policistom  ni upiral, odvzeli in zasegli strelno orožje. Zaradi očitnih zdravstvenih težav so ga reševalci odpeljali v UKC Maribor.

Policisti so od sodišča takoj pridobili odredbo za hišno preiskavo in jo še isti dan opravili v stanovanju, kjer opisani moški živi. Ob tem so našli in zasegli še več kosov strelnega orožja in streliva.

Zoper kršitelja bodo policisti PP Maribor II uvedli postopek o prekršku zaradi kršitve določil Zakona o orožju, zraven tega bodo na pristojno tožilstvo zoper njega podali kazensko ovadbo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

MG


VREME

Maribor
jasno
36%
5.7km/h
0%
23°C
25°
22°
20°
Sun
10°
Mon
13°
Tue
10°
Wed
12°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.