Predsednica Slovenije po partizanskih proslavah paradira kar v usnjeni jakni z njenim imenom

slika: nova24TV

Predsednica Slovenije se rada postavlja na partizanskih proslavah, kot, da bi želela podoživeti čase od leta 1941 do 1945. Na partizanskih proslavah namreč nosi črno jakno, z njenim imenom.


Predsednica države Nataša Pirc Musar se je v zadnjem obdobju večkrat pojavila v javnosti v usnjeni jakni, na kateri je tako kot pri vojakih označeno njeno ime. “Črn usnjen jopič, ki ga je predsednica republike Nataša Pirc Musar nosila v Dražgošah in na Osankarici, je del uniforme letalskih enot Slovenske vojske, ki skladno z navodilom o pripadanju in rokih uporabnosti uniform Slovenske vojske pripada generalom, predsednikoma republike in vlade ter ministru za obrambo,” so pojasnili v uradu predsednice. 

Jakno je sicer izdelalo podjetje Leder Herman iz Dolan v občini Cirkulane. Slovenska vojska jo je za predsednico naročila 19. decembra, dobavljena pa je bila v začetku januarja. A mogoče nebi bilo slabo, če bi bila jakna za kakšno konfekcijsko številko ali dve večja.

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
51%
7.7km/h
20%
16°C
17°
14°
16°
Sat
8°
Sun
11°
Mon
13°
Tue
11°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.