Agresivni levičarji grozili so tudi Tadeji Šuštar in Zmagu Jelinčiču?

Državni zbor.SDS moški
slika: DZ RS

Predsednik Državnega zbora Igor Zorčič je danes opravil sestanek z vodji poslanskih skupin; dogovorili so se, da bodo morali skupaj s policijo očitno okrepiti varovanje v okolici parlamenta.

Grozili tudi Zmagu Jelinčiču in Tadeji Šuštar

Če bi šlo za napade na poslance leve opozicije, bi bilo verjetno drugače, a ker gre za zmerjanje poslancev koalicijskih strank, je za večino medijev napad na poslanca Horvata le bežen incident. 

“Na vogalu poslopja Državnega zbora je stal policist, ki sem ga pozdravil. Ob njem je bila skupina vpijočih ljudi. Na prehodu čez cesto (pri Maximarketu) so me že pričakali zelo agresivni ljudje z druge strani ceste. Vpili so name in me spraševali, kako sem glasoval. Moj edini odziv je bil, da “tako kot vedno, po vesti” in “vsa moja glasovanja so vidna na spletnem portalu Državnega zbora”. Agresivneži so mi zaprli pot, me obkolili, grozili “boš že plačal” in pljuvali vame. Ko sem dobil pljunek v obraz, sem se ustavil, agresivneži pa so mi končno sprostili pot,je  svojo izkušnjo opisal Jožef Horvat.

Prav zanimivo, tudi drugi poslanci koalicije in nekateri zaposleni so bili deležni šikaniranja, pljuvanja, nekih pripadnikov neke Facebook skupine. A vsaj pri nečem so si bili poslanci enotni, da je potrebno ta režim in varovanje v tem delu nekoliko spremeniti in izboljšati,” je dejal Zorčič.

Podobnega ravnanja nestrpnežev je bila deležna tudi Tadeja Šuštar, pljunke in zmerjanje naj bi doživel tudi Zmago Jelinčič Plemeniti. Ki pa je danes krivdo za takšno obnašanje zvrnil na leve medije. “Gre za krivdo levih medijev, ki ščuvajo k nasilju. In to je, kar je, in bojim se, da bo vedno huje.” Je brez dlake na jeziku dejal Zmago Jelinčič in pri tem ima še kako prav.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.