Aleksandra Pivec je bila gostja oddaje Tema dneva na Nova24 TV. Kaj je povedala in kako je z ustavljanjem njene stranke?

Aleksandra Pivec ponovno na čelo ministrice za kmetijstvo?

Zagotovo je Aleksandra Pivec vroče ime slovenske politike. Zapustila je mesto predsednice stranke DESUS, zapustila je tudi kmetijsko ministrstvo, a dogodki glede njene bivše stranke so še kako aktualni. Kot pravi je pričakovala prihod Karla Erjavca nazaj v politiko. A le zato, ker naj bi bile ambicije Erjavca mnogo višje, kot postati le predsednik stranke DESUS.

Kot je dejala Pivčeva dobiva številne klice in pisma podpore, da ustanovi novo stranko, ki bo dajala v ospredje potrebe ljudi, potrebe terena in delala v skladu s svojimi vsebinskimi zavezami. “To je tisto, kar ljudje v tem trenutku tudi potrebujejo,” je dejala. Kot pravi razmišlja, da se oblikuje nova politična opcija in da ustanovi tudi stranko.

Na vprašanje ali je sedaj, ko je DESUS prestopil v opozicijo čas za novo zamenjavo na čelu kmetijskega ministrstva, pa je Pivčeva dejala, da je izredno počaščena ker dobiva pozive, naj ponovno prevzame delo ministrice za kmetijstvo, kjer zaenkrat še vedno vztraja DESUS-ov minister Pogačnik. Pivčeva pravi, da če bi jo premier Janez Janša morebiti poklical in ji ponovno ponudil mesto kmetijske ministrice, bi se na tak poziv z veseljem odzvala.

Če se bo to zares zgodilo, bomo o tem seveda poročali.

PM