Slovenski prvak Maribor je na prvi tekmi v Ljudskem vrtu premagal AIK z 2:1, tokrat pa bo na prednost domačega igrišča računal klub iz Stockholma. Trener Darko Milanič še vedno ne more računati na poškodovanega Luko Zahovića, v zadnjih sezonah kralja strelcev 1. SNL.

Mariborčani suvereno v zmago

Na Švedsko je odpotovalo 22 nogometašev Maribora. Za povratno tekmo 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov bodo kandidirali Pirić, Handanović, Cotman (vsi vratarji), Ivković, Rajčević, Peričić, Viler, Milec, Klinar, Vrhovec, Pihler, Cretu, Ogrinec, Hotić, Kramarič, Žugelj, Požeg Vancaš, Kotnik, Kronaveter, Tavares, Mešanović in Mulahusejnović.

Mariborčani se torej spogledujejo z novim evropskim uspehom. Če bodo na stadionu Friends Arena, ki sprejme okrog 50 tisoč gledalcev, izločili AIK, si bodo zagotovili vsaj še štiri evropske tekme, hkrati pa se sanjskemu preboju v skupinski del lige prvakov približali le še na dva koraka. A najprej bo treba izdržati vseh 90 minut. Mariborčani lahko igrajo naodločeno, če prejmejo zadetek, ga morajo obvezno tudi dati. Ob izidu recimo 1:0 za Švede se bodo naprej uvrstili nogometaši AIKa.

Televizijskega prenosa tekme tudi tokrat ne bo, so se pa v NK Maribor v sodelovanju s sponzorjem Energijo plus, dogovorili za spletni HD-prenos tekme. Prenos si boste lahko ogledali brezplačno, komentiral jo bo Dejan Vedlin. Na voljo bo na uradni spletni strani kluba NK Maribor – TUKAJ.
Tekma se bo pričela ob 19. uri.

 

Tekmo bomo spremljali tudi na portalu e-maribor. O dogodkih v Stockholmu vas bomo obveščali preko naše facebook strani!

vir: Sportal, video: NK Maribor

M.G.