Vir: Pixabay

So v porodnišnicah nekdanje Jugoslavije res iz naročja mater pokradli do deset tisoč novorojenčkov in jih prodali?

Kradli in preprodajali novorojenčke?

Kot poroča Nova24  se je razkrilo še eno zločinsko dejanje komunističnega režima v prejšnji državi. Iz porodnišnic je izginilo od šest do deset tisoč otrok. Staršem so povedali, da so umrli, a so jih prodali v tujino ali v nekdanje republike bivše Jugoslavije. V kriminalni združbi naj bi tako sodelovali centri za socialno delo kot bolnišnice.

Leta 1983 naj bi tako zdravniki prodali otroka, rojenega v koprski porodnišnici. Zgodba v ozadju, tudi v Kopru in Prištini, je bila vedno enaka. Posvojiteljem so dejali, da gre za otroka 16-letnega dekleta, ki se mu je mati odrekla, materam pa, da je otrok zaradi zapletov umrl.

Šokantna je naprimer zgodba 33-letnice, njeni krušni starši so jo namreč prišli iskat kar v porodnišnico v Prištino. “Konec avgusta 1986 je družina prišla v Prištino. Starši so šli naravnost v porodnišnico, kjer so bili pravzaprav le slabih pet minut. Le toliko, kolikor je bilo potrebno, da so otroka, zavitega kar v bolniško odejo, odnesli iz bolnišnice. V tem konkretnem primeru so dojenčka brez dokumentov odpeljali v Slovenijo, v Ljubljano, kjer so naredili lažne dokumente, na katerih je pisalo, da se je ta deklica rodila v Ljubljani, ne v Prištini. 

Koliko takih primerov imamo še na področju nekdanje Jugoslavije? Ja tudi take tragedije naj bi delali komunisti v prejšnji državi!

MG