slika Nova24TV

Zavržno, neumestno in nedržavotvorno. Tako bi lahko opisali dejanje Socialnih demokratov v kolikor drži podatek, da so nagovarjali predsednico ZSSS Lidijo Jerkič naj organizira stavko.

Je sploh možno, sredi najhujše zdravstvene krize, ko število okužb še vedno ne pada, ko vlada sprejema številne ukrepe za pomoč gospodarstvu in ko vlada skuša pomagati tudi tistim delavcem, ki so zaradi epidemije na čakanju, naj bi po poročanju portala Škandal24, delegacija SD predsednico Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Lidijo Jerkič nagovarjala, naj organizira stavko v gospodarstvu?

V delegaciji Socialnih demokratov naj bi bila poleg Tanje Fajon tudi Dejan Židan in kontarverzni Jernej Štromajer, tisti nekdanji sekretaček šolskega ministrstva, ki je žalil ljudi, ki praznujejo Božič.

So stavke, interpelacije in pritiski na vlado še zadnja rešilna bilka Socialnih demokratov, potem, ko vedo, da bo konstruktivna nezaupnica vladi padla v vodo? Ali pa hoče Tanja Fajon le popraviti vtis padanja podpore stranke SD. No s hujskanjem še nikomur ni uspelo. A Socialni demokrati so ponosni nasledniki zveze komunistov. imajo učitelje, ki verjamejo tudi v to.

PM