slika: Wikipedija

Tudi na dopustu je v štabu N.K. Maribor vroče

 

Strokovni štab in nogometaši so na kratkem dopustu – priprave za novo sezono startajo že naslednji ponedeljek -, a to ne pomeni, da je v pisarnah v Ljudskem vrtu mirno. NK Maribor pa predstavlja okrepitve. Nova okrepitev bo zanesljivo Rok Kronaveter, Mariborčan, ki pa doslej v Ljudskem vrtu še ni igral. Decembra bo dopolnil 33 let. Odraščal je v mladih selekcijah ligaša z desnega brega Železničarja, nato se je preselil na Ptuj, k Dravi, ko je ta še igrala v prvi slovenski ligi.

Takrat je bil tudi v stikih z Zlatkom Zahovičem, ki pa Kronavetra s ponudbo ni prepričal in ta se je preselil v Rudar. Nato je sledilo obdobje v tujini in nazadnje burno, a uspešno obdobje v Ljubljani, ker je dosega  tudi odločilne zadetke.

Kronaveter zapustil Olimpijo

Po tej sezoni se mu pogodba z Ljubljančani izteka in že pred tedni je objavil, da je čas za nove izzive. Ugibanja, da bo v zrelih nogometnih letih le zaigral na Maribor, so se nemudoma okrepila. Zlatko Zahovič in Kronaveter jih nista potrdila, a tudi zanikala ne. Kdo bo rekel, da Kronaveter prihaja med vijoličaste deset let prepozno, a gotovo ima ob primerni telesni pripravljenosti še nekaj dobrih nogometnih let pred seboj. Piše Večer.

Rok Kronaveter se je rodil in odraščal v Mariboru, kjer je z 10 leti tudi začel igrati nogomet v klubu Železničar Maribor. Prihaja iz športne družine, saj sta bila tudi njegova starša športnika. Mama je bila rokometašica, oče pa nogometaš. Rok ima tri leta starejšega brata Davida. Leta 2012 se je v Mariboru poročil s Sandro, s katero imata dva otroka. Da Mariborčan sodi med vijoličaste o tem ni dvoma.

M.G.