Anglež, ki živi v Sloveniji je po porazu Tottenhama poklical na angleški radio.

Sloka, zajem slike, twitter

Voditelja radijske oddaje The Sports Bar, nekdanja nogometaša Jamie O’Hara in Jason Cundy, oba sta pred leti igrala za Tottenham, sta sprva mislila, da gre za potegavščino, a ju je klicatelj Ian, v Sloveniji živeči Anglrež s svojo zgodbo hitro prepričal o nasprotnem. 

Povedal je, da sicer prihaja iz Londona, a že 15 let živi v Murski Soboti, v tem času pa je postal pravi navijač Mure. Svojo privrženost je dokazal tudi z glasnim prepevanjem ene od navijaških pesmi Mure, ki ji lahko prisluhnete v zgornjem posnetku. Na koncu je zapel tudi navijaško pesem Mure.

Kot piše portal SIOL, Gre za Iana Samuela, ki z ženo in štirimi otroki (dva sta rojena v Murski Soboti) že 15 let živi Prekmurju. Kot poroča Vestnik.si sta se z ženo Louise v Slovenijo priselila zato, ker jima je bilo tukaj zelo všeč, še bolj pa zaradi varnosti. Kot še poroča omenjeni portal je Ian britanski državljan, za slovensko državljanstvo pa ni zaprosil, saj ne zna aktivno slovensko. Glavni jezikovni problem mu povzroča razlika med slovenskim knjižnim jezikom in prekmurskim narečjem. Oba z ženo razumeta tako slovensko kot prekmursko, in poznata veliko besed, ni pa to aktivno znanje, ki bi zadostovalo za uspeh na testu za pridobitev slovenskega državljanstva.

Njegova družina Prekmurje smatra za njihov edini dom. “Tukaj imamo veliko dobrih prijateljev, tukaj imamo vse. V Britaniji nimamo ničesar in otroci kot svoj dom vidijo le Prekmurje,” je leta 2019 razlagal Londončan.

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
megla
96%
1km/h
100%
3°C
5°
1°
2°
Fri
3°
Sat
1°
Sun
-1°
Mon
-5°
Tue

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA