Kot smo v enem izmed prejšnjih člankov že napovedali, je danes DELO izdalo novo merjenje javnega mnenja. Tudi zaradi DESUS-a, kjer bo danes na novinarski konferenci svoje povedala tudi Aleksandra Pivec.

Šarec strmoglavil

A anketa je pokazala zanimiv preskok političnih strank. Daleč najbolj priljubljena stranka v državi je Slovenska demokratska stranka, ki ima skoraj 20% podporo. 

Sprememba se je zgodila na drugem mestu. Prva zasledovalka SDS namreč ni več LMŠ Marjana Šarca, temveč SD, ki jo najmanj do kongresa stranke vodi Tanja Fajon (kljub temu da ima stranka za pol odstotka nižjo podporo kot julija). Podpora je namreč še bolj padla LMŠ. Stranko prejšnjega premierja bi sedaj volilo 9,7 odstotka vprašanih, medtem ko je bilo takih mesec prej 12,5 odstotka. Na četrtem mestu je z 7,1-odstotno podporo Levica. NSi ostaja na 5. mestu, precej pa naj bi padla podpora Desusu Aleksandre Pivec, ki bi, če bi bile volitve v nedeljo z 1,5 odstotka na volitvah ostal pred vrati parlamenta.

A to je anketa DELA, tista prava anketa in pravo vprašanje, koga bi ljudje volili bo na volitvah. Do takrat, pa je še veliko časa. In kot smo na našem portalu že večkrat napovedali, se bo Šarec pri naslednjih volitvah najverjetneje boril za vstop v parlament.

MG