Ansambel Nemir z novo domoljubno in poskočno slovensko pesmijo (video)

Ansambel Nemir na snemanju videospota Slovenska pesem
Foto: Ansambel Nemir

Ansambel Nemir je narodno zabavna zasedba, ki jo sestavlja šest članov. Deluje od leta 2006. Sedež ima v Mokronogu. Zasedba je poznana po svojih številnih festivalskih uspehih in vsakoletnem Nemirnem koncertu v Mokronogu. Tokrat so svoje poslušalce presenetili z domoljubno skladbo o prelepi Sloveniji, ki jo v originalu prepereva ansambel Bratov Poljanšek.

Povprašali smo jih kako bo z njihovim koncertom letos.

Nemirovci so vedno optimistični in tako gledajo tudi na prihodnje dni saj upajo, da se bodo ukrepi za zajezitev korona virusa zmanjšali v tolikšni meri, da bodo lahko pod streho spravili Nemirni koncert. Namreč Ansambel Nemir letos obeležuje že petnajsto letnico delovanja.

Člani Ansambla Nemir si najbolj želijo, da bi spet lahko stopili na odre in zaigrali ter zapeli množici pod njim. Tako bi osrečili veliko poslušalcev, mladoporočencev, abrahamovcev in vseh tistih, ki si želijo njihove prisotnosti na svojih osebnih prelomnicah življenja.

Njihova najljubša dogodivščina skozi vsa leta udejstvovanja na slovenskih tleh.

»Najbolj zanimiva dogodivščina? Hmm…tako veliko se nam je zgodilo v teh 15 letih, da je težko izbrati samo eno določeno dogodivščino. Ampak vseeno vam zaupamo tisto eno, ki se nam je najbolj vtisnila v spomin.

In sicer se nam je zgodila, na poti na festival narodno-zabavne glasbe, na Števerjanu, nevšečnost. Na pot smo se odpravili zelo veseli in malo pred Postojno nam je začel kombi nagajat.

Najprej smo vsi mislili, da veter piha tako, da se ni slišal gas, a glej ga zlomka,  ugotovili smo zelo pozno, da nam je strgalo jermen na motorju avtomobila. Tako smo ostali malo pred cestninsko postajo Postojna.

Ni nam preostalo nič drugega kot to, da smo kombi potiskali do cestninske postaje. Saj veste kako je potiskati kombi poln ozvočenja? Poleg vseh smehov in napora smo prišli končno do cestninske postaje, kjer smo počakali na rezervni kombi. Ker se nam je že pošteno mudilo smo bili malo nemirni, saj smo mislili, da ne bomo ujeli nastopa na pred izboru. Seveda so bili v podjetju, ki so nam pripeljali nadomestno vozilo ažurni in smo še, čeprav za las, ujeli svoj nastop. Takrat smo bili tudi sprejeti na finalni izbor in prejeli nagrado za najboljši trio. Tako je bil naš nemiren dan vesel, žalosten in na koncu presrečen.«

Ansambel Nemir na snemanju videospota Slovenska pesem
Foto: Ansambel Nemir
Ansambel Nemir na snemanju videospota Slovenska pesem
Foto: Ansambel Nemir
Ansambel Nemir na snemanju videospota Slovenska pesem
Foto: Ansambel Nemir
Ansambel Nemir na snemanju videospota Slovenska pesem
Foto: Ansambel Nemir
Ansambel Nemir na snemanju videospota Slovenska pesem
Foto: Ansambel Nemir
Ansambel Nemir na snemanju videospota Slovenska pesem
Foto: Ansambel Nemir

Kakšni so načrti ansambla?

Nemirovci v prihodnosti načrtujejo nove pesmi in morda še koncert ob 15 letnici delovanja ansambla. Tako lahko kaj kmalu spet pričakujemo kakšno slovensko vižo.

Njihova najlepša misel je kratka in jedrnata, saj še vedno velja rek, ki se ga večina glasbenikov drži, da kdor poje slabo ne misli. Po njihovih besedah lahko sklepam, saj so istega mnenja, da bi med poslušalce v teh časih morali deliti slovensko narodno zabavno glasbo in jim s tem vliti upanje, da bo enkrat spet vse, kot je bilo. Vsi samo upamo, da za vse prihaja nek lepši in bolj naklonjen čas.

Ansambel Nemir ima pravo ime in zaradi nemira so njihovi dnevi polni novih dogodivščin. Vsekakor pa se še kako dobro zavedajo, da je sedaj ko so ukrepi niso najbolj naklonjeni glasbenikom in umetnikom, delati za ljudi. Vsaka mala stvar je še kako dobrodošla, če z njimi lahko polepšajo komu vsaj kakšno minutko v dnevu in da poslušalci ne pozabijo na njih. Prav zaradi tega so posneli priredbo te lepe in vzpodbudne domoljubne pesmi Bratov Poljanšek z naslovom Slovenska pesem.

Ansambel Nemir na snemanju videospota Slovenska pesem

Foto: Ansambel Nemir

O čem čem govori nova domoljubna pesem Ansambla Nemir in kje je bil posnet videospot?

[color-box color=”blue”] »Nasa priredba skladbe Slovenska pesem govori o Sloveniji in o tem, kako slovenska pesem dobro vpliva na Slovence in pravzaprav na vse ki se radi zavrtijo na ritem polke ali valčka. Video spot smo posneli na najlepšem hribu nad Sevnico. Zaradi lepega razgleda in ambienta smo snemali spot na prelepi Lisci.«[/color-box]

Dogodivščin seveda ni konec. Tudi pri snemanju videospota je bilo pestro. Na snemanju se je namreč ustavilo veliko radovednih pohodnikov. Gledali so in se spraševali, kaj delajo Nemirovci na vrhu Lisce v narodnih nošah.

Na koncu so zapisali še le to, da je z njihove strani bilo najlepše videti vzhajajoče sonce, ki jim je pričaralo najlepši razgled, ki ga premore pokazati majhna a čudovita domovina Slovenija.

Ansambel Nemir na družabnih omrežjih Facebook in Instagram​-u
Uradna stran: ansambel-nemir.com
Kontakt za nastope: 031 775 232, [email protected]

[color-box color=”blue”] Preberite tudi: Ekskluzivni intervju Dejan Krajnc – Dejan Dogaja, odpičeni pevec z irokezo![/color-box]

VREME

Maribor
pretežno oblačno
56%
1km/h
75%
21°C
22°
20°
18°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
12°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.