Anton Travner: “Dogodek je eden tistih, ki po krivici prizadene dobro ime vseh policistov…”

Direktor PU-ja Murska Sobota Damir Ivančić. Foto: PU Murska Sobota

Na dogodek v tem tednu se je odzval v. d. generalnega direktorja policije mag. Anton Travner: “Dogodek na Cankovi v Murski Soboti je eden tistih, ki po krivici prizadene dobro ime vseh policistov, ki pošteno in predano opravljajo policijske naloge. Iskreno obžalujemo, da je eden od naših zaposlenih tako grobo prestopil mejo zakonitega in dopustnega, kar se nikoli ne bi smelo zgoditi. A v tako številčni instituciji, kot je Policija, žal občasno odkrijemo tudi take primere. V slehernem od teh odločno ukrepamo in izpeljemo vse potrebne delovnopravne postopke oziroma nemudoma obveščamo Specializirano državno tožilstvo RS, ki v primeru kaznivih dejanj prevzame nadaljnje postopke.

Tako je bilo tudi v tem primeru. Takoj po dogodku sem odredil tudi strokovni nadzor na področju organiziranja kadrovskih ukrepov, preiskovanja kaznivih dejanj in zagotavljanja notranje varnosti v policiji na Policijski upravi Murska Sobota, da se ugotovijo tudi vsa ostala dejstva in okoliščine.

V Policiji si z različnimi ukrepi nenehno prizadevamo za preprečevanje odklonskih dejanj v najširšem smislu, tako z različnimi preventivnimi programi osveščanja in pomoči zaposlenim kot tudi s sistemom zagotavljanja notranje varnosti. Ni policije na svetu, ki se s takimi primeri ne bi srečevala, ključno pa je, da sistem odgovorno in brez sprenevedanja odreagira in anomalije tudi odpravi.

Poškodovanemu občanu želim čim prejšnje okrevanje.

Družini pokojnega policista, s katero globoko sočustvujem, pa izrekam iskreno sožalje ob tej tragični izgubi” so še zapisali.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.