Arsenovič pobalinsko nad demokracijo?

slika: Maribor.info

Novi mariborski šerif, ali kot mu pravijo nekateri Zoki izpod Pohorja, se obnaša, kot da je Maribor njegov. A mesto Maribor pripada občankam in občanom, še zdaleč pa ne njemu in stranki SMC.

Koalicija bi nadzirala samo sebe

Kot piše Večer, je imenovanje novega nadzornega odbora občine v mestnem svetu sprožilo burno razpravo. Izbor sedmerice, ki bo nadzirala upravljanje občinskega premoženja, namenskost in smotrnost porabe sredstev mestnega proračuna ter finančno poslovanje uporabnikov proračunskih sredstev, je pretreslo opozicijo, predvsem NLS Franca Kanglerja. “Ne samo, da bi morali odbor izglasovati najkasneje v 45 dneh od konstitutivne seje mestnega sveta, česar niste, problematično je predvsem, da ste povozili vse opozicijske predloge za nadzornika. In to kljub temu, da smo na volitvah prejeli dobro četrtino vseh glasov. To ni demokratično, to ni pravično, to je pobalinsko”, je dejal Kangler.

Kangler je  županu tudi predlagal, da prekine sejo, komisija za imenovanja pa naj do nadaljevanja seje pripravi nov predlog: “Manj mest, kot bi nam pripadalo po statutu, bomo namreč dobili tudi v odborih in komisijah mestnega sveta. Mi samo želimo, da si pošteno razdelimo delo v občini. Kar se tega tiče, je vsak župan v zadnjih 20 letih sklical vse vodje svetniških skupin in skupaj so se dogovorili glede članstva, vi pa ste prvi, ki nas delite na koalicijo in opozicijo.

Ker naj Kanglerjev predlog naj nebi bil v skladu s statutom, so svetniki glasovali o prvotnem predlogu komisije za imenovanja in ga nato tudi potrdili. Novi občinski nadzorniki so tako Arsenovičev podpornik Saša Prelič (predsednik), Gregor Ficko (podpredsednik) ter Boris CokojaFlorijana BohlDušan LesjakDrago Naberšnik in Božidar Kastelic.

Je pa najbolj zanimivo, kako se je odzvala Lista za pravičnost in razvoj Stojana Auerja, ki se je postavila na stran župana. Čeprav naj bi se ravno ta lista vedno zavzemala za pravičnost in spoštovanje statutov občine. A glej ga zlomka, spoštovanje statuta ni več važno. Baje je sedaj važno, kje je denar in kje so položaji. In ravno Auer je Kanglerju očital, da je tudi on kadroval izključno po strankarski liniji in da ga je zato tudi odneslo ljudstvo. Pozabil pa je povedati da je tudi njegova LPR pihala v isti rog za tiste zloglasne radarje, ki so kasneje odnesli Franca Kanglerja s položaja. Ne pa morebitno kadrovanje.

Franc Kangler: To ni demokratično, to ni pravično, to je pobalinsko

Del razprave med Kanglerjem in Arsenovičem si lahko pogledate tudi v priloženem videu:

video: Facebook

M.G.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.