Arsenovič v koalicijo z levimi podaniki in “izdajalci” Novo Slovenijo?

Po lokalnih volitvah se počasi delajo obrisi nove koalicije, ki jo stari – novi župan Saša Arsenovič še kako potrebuje. Bodo tudi tokrat mižali ob morebitnih novih barabijah župana?


Po tem, ko je lani polet izbruhnila afera “mariborski davitelj”, ko je župan davil mladoletnega otroka in je večina strank razen stranke SD obsodila napad župana na mladoletnika je očitno vse pozabljeno. Levi bodo Arsenoviču spet skočili v objem. Med “izdajalce” z desnega političnega pola pa ponovno sodi mariborska Nova Slovenija, ki že nekaj let drži “štango” levim županom.

Je pa Maribor dobil nova stara podžupana. Samo Peter Medved, bo tudi v drugem mandatu pokrival področja komunale, prometa in športa, ter Gregor Reichenberg, ki bo prav tako pokrival isti področji kot v prvem mandatu, torej področji arhitekture in prostora. 

Kot piše Večer, neuradno, naj bi Arsenovič h koalicijskim pogajanjem povabil Gibanje Svoboda, SD, Listo kolesarjev in pešcev, Gasilce Maribora in Novo Slovenijo, zanimivo, Levice pa ne. Medtem ko Lista Franca Kanglerja, SDS, LPR in Stranka mladih – Zeleni Evrope Arsenovičevega vabila niso prejeli.

So pa v Listi kolesarjev in pešcev previdni. Bodo najprej videli, kaj vse bo na mizi, in se šele potem se boo odločili o vstopu v koalicijo, pravi Josip Rotar.

Če bi ostalo pri koaliciji – Lista Arsenovič za Maribor, Gibanje Svoboda, Lita Kolesarjev in pešcev, Nova Slovenija, stranka SD in Gasilci Maribora, bi koalicija štela 29 ljudi, opozicija, kjer bi bili: SDS, NLS, LPR, Levica in stranka Mladih pa 16 ljudi.

VREME

Maribor
jasno
48%
2.6km/h
0%
27°C
29°
25°
26°
Mon
20°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.