slika: maribor24

Začelo se je. Obnova Glavnega trga je tu. Obnova, ki ni bila ravno najbolj potrebna, saj je v mariboru še veliko drugih, prenove vrednih stvari. A obveljala je županova beseda. Obnovil se bo glavni trg.

Odstranjevanje granitnih kock se je začelo

Delavci Nigrada so v ponedeljek zavarovali gradbišče na trgu z ograjami in pričeli z odstranjevanjem granitnih kock, tlakovcev in asfalta. Promet zaenkrat poteka tekoče, pričakovati je, da bo tako do konca zime.Poleg obnove se obeta tudi prometni kaos na Koroški cesti, kajti tudi to bodo obnavljali, a šele spomladi oziroma takrat, ko bodo presodili, da se je zima končala.

Odstraniti bo potrebno tudi gostinjske vrtove

Predstavniki Nigrada sestali z lastniki, saj bosta lokala Nana in Alexander morala v kratkem odstraniti svoja letna vrtova, medtem ko bodo lastniki lokalov v Poštni ulici med prenovo do svojih lokalov lahko dostopali le s Slomškovega trga. Podrobnejše informacije bodo lastnikom lokalov in stanovalcem na voljo od naslednjega ponedeljka naprej v posebni informacijski pisarni, ki jo bo Nigrad v te namene odprl na naslovu Koroška 11.

MG