slika: Maribor-Pohorje

Preden se nekdo loti take zadeve, kot je “Čarobni december” bi moral najprej vedeti dejstvo, daj je ta prireditev dejansko meseca decembra.

Neumnostim od čarobnem decembru ni ne konca ne kraja

No očitno se na MOM tega ne zavedajo. Mahinecije okoli čarobnega decembra, pa so še vedno zelo čudne. Pozor. Preberite sedaj to: “Ker je prejšnji javni razpis za ponudnika, ki bi organiziral program Čarobnega decembra, padel v vodo, so se na občini odločili za novega. In to tik pred prazniki ob dnevu reformacije in mrtvih. Povabilo so razposlali nekaterim producentom, izbranec pa bo moral zagotoviti 68.999 evrov, in sicer (tudi) s pomočjo sponzorja. Ali, kot bi lahko rekli, dobrodošli v mestu “A je to!”

Posebni povabljenci imejo srečo, da jim je občina poslala ponudbe za program in produkcijo  za Čarobni december in silvestrovanje na prostem oziroma na Trgu Leona Štuklja. Posebni županovi izbranci imajo tako za ponudbo časa vse do danes, do 16. ure. A tu vse ne gre tako preprosto. tisti, ki se bo strinjal s pogoji občine, je zadolžen za program, ki bo v teku med 29. novembrom 2019 in 1. 1. 2020. Zagotoviti bo moral produkcijo in izvedbo programa v znesku do največ 68.999 eurov brez DDV.

Županov izbranec bo moral zagotoviti – zastopanost različnih zvrsti izvajanj (pod zvrsti izvajanj štejejo: video-projekcije, živo predvajanje glasbe, živo izvajanje glasbe, stand up predstave), – zastopanost najmanj 80 odstotkov slovenskih izvajalcev; – koncerte znanih aktualnih slovenskih in lokalnih izvajalcev različnih žanrov (npr. rock, narodne,zabavne, pop, blues, …..), –  video koncerte različnih žanrov (npr. rock, orkestralna, klasična….), –  nastope DJ-ev s  tematskimi večeri,– nastope stand up izvajalcev.

Ali bi moral Županov izbranec vse zgoraj našteto narediti sam za 70 jurjev in ali bi kaj primaknila poleg občine, pa ostaja skrivnost!

Zveni tako, kot bi se nekdo med opreracijo igral zdravnika!

PO VIRU: Maribor24

MG