Saša Arsenovič, slika: FB profil

Župan bi parkirnino rad podaljšal do 20. ure, a to bo šlo težko skozi. Vsaka neumnost pa se ne more lomiti na plečih Mariborčanov?

Svetniki niso za podaljšanje parkirnega časa

Mariborski mestni svetniki so danes v prvi obravnavi načeloma soglašali s podaljšanjem časa plačljivega parkiranja v mestu in ostalimi predlaganimi spremembami odloka o občinskih cestah, a pričakujejo določene popravke. Med drugim jih je zmotilo, da naj bi po novem bilo možno plačilo parkirnine za najmanj eno uro.

Odločno proti so bili predstavniki Liste Franca Kanglerja – NLS ter Liste župana Andreja Fištravca, ki so prepričani, da bo s tem še manj življenja v središču mesta. “Če ne bi verjel v predlagane ukrepe, se kot lastnik restavracij in hotela v centru mesta ne bi odločil zanje,” je odgovoril župan Saša Arsenovič. Tudi nekatere druge svetniške skupine so podvomile, da bodo spremembe dejansko spodbudile ljudi k pogostejši uporabi javnega potniškega prometa, saj da bi bilo treba prej poskrbeti za boljše avtobusne povezave in parkirišča na obrobju mesta.

Da je podaljšanje plačljivega parkiranja ob delovnih dneh do 20. ure pretirano, so ocenili celo v koalicijskih strankah. “Treba je najti neko zlato sredino. Mogoče je treba prej okrepiti redarsko službo in kaznovalno politiko do tistih, ki parkirajo na zelenicah,” je dejal novoimenovani mestni svetnik NSi Bernard Memon.

Aresenovičev Časopis naj bi v koaliciji potrdili

V prvi obravnavi so danes potrdili pravno podlago za začetek izdaje občinskega časopisa, s katerim naj bi zagotovili boljšo informiranost občanov o dogajanju v občini. Predvidoma bo začel izhajati v prihodnjih mesecih, v tiskani obliki na dva meseca in kot brezplačnik. Pripombe mestnih svetnikov, ki naj bi se upoštevale do druge obravnave dokumenta, so se nanašale predvsem na potreben vnos varovalk, ki bi zagotovile objektivnost vsebin, nekatere je zmotilo tudi predlagano ime Časopis.

kaj vse se bo še dogajalo na sejah bom o seveda poročali tudi mi.

vir: Maribor24

MG