Asta Vrečko nad Jožeta Dežmana. Izdana odločba o neprihajanju na delo?

Čistke na ministrstvu za kulturo s strani levice se nadaljujejo. Z ukinitvijo muzejev osamosvojitve in novejše zgodovine, ministrica Asta Vrečko nastavlja na mesta svoje ljudi. Starim pa celo ne pusti prihajati na delo?

Diktatura to smo mi, kot leta 1945? Očitno si je ministrica Asta Vrečko vzela v svoje roke pravico  oblasti, da lahko arbitrarno odstavlja ljudi na način, kot se zdaj poskušajo znebiti direktorja Muzeja slovenske osamosvojitve dr. Željka Oseta in direktorja muzeja novejše zgodovine dr. Jožeta Dežmana? Dežmanu so prejšnji teden s posebno odredbo celo pisno prepovedali, da bi še prihajal na delo v muzej, katerega direktor je. V odredbi, s katero mu prepovedujejo prihod v službo, trdijo, da mu je mandat direktorja potekel po “samem zakonu”. 

A to seveda NE drži. Parlament ni sprejel posebnega zakona, ki bi imel takšno posebno vsebino o Dežmanu. So pa določbe o predčasnih odstavitvah v spremembi zakona o RTVS, ki ga je tudi pripravljalo ministrstvo Aste Vrečko, a je projekt obstal na ustavnem sodišču, da bi sodniki presodili, ali vladajoči s tem ne kršijo ustavnih načel svobode medijev.

Farsa, ki jo vsiljuje ministrica za kulturo, nima demokratičnih načel, ki so potrebne za družbo v kateri se nahajamo. Časi socializma, pa so že zdavnaj mimo. Pa se ministrica tega zaveda?

Vir: spletni časopis

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.