Asti Vrečko zaradi oškodovanja javnih sredstev grozi zapor do treh let?

Asta Vrečko, slika Nova24TV

Ministrstvo za kulturo, ki ga vodi Asta vrečko, Svetlani Makarovič nakazalo 8000 evrov za Prešernovo nagrado, ki jo je pred leti zavrnila. A s tem je ministrica storila prekršek.

Splošni zastaralni rok za izplačilo je 5 let, kar pomeni, da je Svetlana Makarovič zakonski rok za zahtevo po izročitvi nagrade že davno zamudila, zato pravne podlage za izplačilo tega denarja Makarovičevi ni (več) bilo. – Ker pa je bil denar nakazan po zastaranju, ga izplačevalec Ministrstvo za kulturo, 

tudi ne more več zahtevati nazaj. Takšna so pravila. – Ministrica Asta Vrečko naj bi torej denar nakazala brez pravne podlage in ker denarja ne more zahtevati nazaj, je oškodovala državni proračun oziroma davkoplačevalce.

 Ministrico bi tako lahko, če se pokaže, da za izplačilo ni bilo pravnega temelja, doletela celo zaporna kazen. Kazenski zakonik jo določa za oškodovanje javnih sredstev in nevestno delo v službi. Piše Spletni časopis.

Bomo videli, kako zelo je zaščitena Asta Vrečko, pred sodiščem, policijo, KPK in računskim sodiščem!

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.