Odločitev vodstva najmočnejše belgijske nogometne lige, da zaključi sezono ter podeli naslov vodilni ekipi Cluba Bruggea, ni naletela na plodna tla pri vodilnih možeh Uefe.

Ogorčeno pismo belgijskega navijača Čeferinu

UEFA, katero vodi Slovenec Aleksander Čeferin, kateri je s svojimi nespametnimi izjavami tudi v Sloveniji povzročil veliko slabe volje,  od posameznih nogometnih zvez zahteva, da se vsa prvenstva odigrajo do konca, pa čeprav bi za to morali čakati na poletne mesece. Aleksander Čeferin, je šel celo tako daleč, da je Belgiji zagrozil z izključitvijo njenih klubov iz vseh evropskih tekmovanj, če ostanejo pri svoji odločitvi, da se prvenstvo predčasno konča. To pa je Belgijce spravilo v slabo voljo.

Čeferin je zato prejel pismo jeznega navijača. “Vaša izjava, da ste Euro 2020 odložili zaradi solidarnosti do nogometnih zvez, kaže, kako ste arogantni vi in vaša organizacija, ki jo vodite. Preložitev Evropskega prvenstva ni poteza solidarnosti, temveč poizkus zaščite vašega lastnega denarja. Nič manj, nič več. Zato je še posebej hinavsko, da sedaj vršite pritisk na zveze, da igrajo ligo brez navijačev, ko pa tudi sami tega zaradi finančnega interesa ne mislite početi,” je začel s pismom belgijski navijač.
“Imate družino in otroke. Ali bi vašo hči, gospod Čeferin, letos pustili na javne prireditve? Če ste dober oče, verjetno ne. Ali bi ji pustili, da je del dogajanja, v katerem sodeluje tako število ljudi, kot je nogometna tekma? Pomislite na redarje, policaje, kuharje, ekonome,  vzdrževalce, snemalce, novinarje itd. Ali bi pustili, da je vaša hčerka del takšne ‘minimalne’ skupine?

“Kot predsednik Uefe bi morali biti inteligenten človek. Sprejmite pametno odločitev, pa čeprav vas bo finančno prizadela, namesto da poizkušate prikrajšati navijače priložnosti, da uživajo v tekmah, z grožnjami o izločitvi iz Evrope. Nogomet ni nič brez navijačev,” je zapisal belgijski navijač Čeferinu.

Prav nogometne tekme, po mnenju strokovnjakov, so bile krive za velik porast okuženih v Italiji, Španiji in Franciji.

In namesto, da se Čeferin vtikuje  v delo naše politike, bi bilo boljše, da se posveti svojem delu. Očitno v UEFI na veliko škriplje.

MG