Bili smo na predstavitvi nove knjige dr. Milana Zvera 30 let zvestobe Sloveniji

V kavarni v hotelu Mercure v Mariboru je potekala predstavitev knjige dr. Milana Zvera, 30 let zvestobe Sloveniji.

Začetek slovenske pomladi in zvestoba Sloveniji

Predstavitev knjige sta se udeležila Evropski poslanec dr. Milan zver in poslanec DZ RS mag. Dejan Kalog. Omizje pa je vodil Franci Donko. Knjiga nam oriše začetek slovenske pomladi, kako se je začela razvijati, kaj vse nam je prinesla in ključna ter zgodovinska obdobja slovenske države.

Knjiga nas vodi po zgodovini,  od ustanovitve Socialdemokratske pobude, ki je nastala iz stavkovnega gibanja v Litostrojskih zavodih do današnjega dne, ko je Slovenska demokratska stranka najmočnejša stranka v državi.

Dr. Milan Zver je v knjigi orisal dolgo pot, ki jo je prehodila stranka SDS, od zmage na volitvah leta 2004, do vseh afer, ki so se dogajale, vključno z največjo afero Patria. S tabelami in slikami so v knjigi z vsemi številkah prikazane vse lestvice in rezultati vseh volitev.

Za polno življenje in razvoj Slovenije mora ta dihati z obema kriloma pljuč, brez izključevanja na podlagi pripadnosti. Zato vabi bolj prosvetljeni, gospodarsko usmerjeni del samooklicane elite, da sprejme roko sprave, dokler je ponujena, je dr. Milan Zver napisal ob zaključku knjige.

Posnetek predstavitve knjige, pa si lahko ogledate v priloženem videu!

M.G.