Bili smo na prvem velikonočnem šahovskem turnirju SDSa v Mariboru!

V mariborski večnamenski  dvorani  Bara Naomi, je  v organizaciji OO SDS Duplek potekal prvi Velikonočni šahovski turnir Slovenske demokratske stranke. Uvodoma  sta  udeležence  pozdravila Marko Rems, predsednik OO SDS Duplek in gostitelj Jože Pivec

Šah je šport in več kot šport, je starodavna igra, ki so jo igrali še v prastarih časih, na dvorcih, gradovih ter med kralji, cesarji, knezi in ostalimi dostojanstveniki. V SDS želijo skozi tovrstno igro pritegniti čim več ljudi, članov in članic SDS. Včasih je potrebno dokazati, da se je treba znajti, tudi iz situacij kjer je potrebno veliko znanja in modrosti, da lahko na koncu postaneš zmagovalec  Na tem šahovskemu turnirju so bili zmagovalci pravzaprav vsi.  Da je bilo vse to možno in da se v to resnici izpelje sta pomembno vlogo odigrala akterja organizator Občinski odbor SDS Duplek ter Športni forum SDS.

Turnirja se je udeležilo lepo število tekmovalcev v hitropoteznem šahu po sistemu Berger.  Turnir je obiskal tudi mag. Dejan Kaloh, domačin in poslanec SDS v Državnem zboru Republike Slovenije.

Zmagovalci turnirja so postali:

1. Božo Štucl Celje
2. Franc Pešec Šentjur
3. Jože Topič Maribor

Podeljena sta bila še dva pokala  in sicer: Nataliji Pečar kot  najmlajši udeleženki turnirja iz OO SDS Duplek ter Jožetu  Kobaletu  kot  najstarejšemu  udeležencu turnirja.

Ostali udeleženci so prejeli praktične nagrade. Da je turnir lepo uspel gredo zahvale organizatorjem ter Prevozništvu Joco  in Jožetu Pivcu za  prostor kjer smo lahko izvedli turnir. Želja in cilj  organizatorjev je da, Velikonočni šahovski turnir SDS postane tradicionalni  in vsakoletni. Glede na potenciale ter na  do sedanjo prakso  se bo to zagotovo zgodilo. Da bi bili modri in preudarni ter vztrajni tako kot so ljubitelji in častilci te starodavne igre, je koristno, mnogokrat tudi  nujno potrebno kadar se  gre za  daljnosežne   in pomembne odločitve  za skupnost in narod. To je tisto, kar potrebujemo vsi.

vir: v Fokusu, slike: SDS Duplek, Vančo Tegov

SIFA

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
38%
4.1km/h
20%
8°C
10°
7°
6°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu
1°
Fri
3°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA