slika: Na dlani

Uporaba  polnilnic za električne avtomobile stalno narašča, saj je tovrstnih vozil vedno več. Lastniki so kot eno glavnih prednosti avta na elektriko navajali prav brezplačno polnjenje baterije, ki pa počasi postaja plačljivo.

Kakšne bodo cene polnenja?

V sistem Gremo na elektriko, katera je zaživela  je vključenih 118 polnilnic oz. 229 polnilnih mest po vsej Sloveniji, veliko polnilnic je tudi v Mariboru. Polnjenje je trenutno še brezplačno, bo pa storitev v kratkem postala plačljiva, piše MMC.

Številne polnilnice ponuja tudi Petrol. Polnjenje na njihovih običajnih  olnilnicah je brezplačno, na hitrih polnilnicah pa ne. Uporabniki mobilne aplikacije za polnjenje in Petrolove plačilne kartice elektro mobilnosti morajo za minuto polnjenja plačati 20 centov, neregistrirani uporabniki pa 25 centov.V mreži 26 hitrih polnilnic Sodo, v kateri so tudi Petrolove polnilnice, so lani skupno opravili 10.656 polnjenj, kar je 1711 več kot predlani in 6564 več kot leta 2016.

V Mariboru zaenkrat še brezplačno?

V družbi Dravske elektrarne Maribor pa so pojasnili, da v “naslednjem kratkoročnem obdobju” ne načrtujejo vzpostavitve plačljivega sistema polnjenja, v Elektru Maribor pa so zapisali le, da za uporabo polnilnic trenutno še ne zaračunavajo.

SIFA