Bo novi župan kos nalogam, ki ga čakajo v letu 2019?

Mestna občina Maribor - upravna enota - krajevni uradi
Slika: MOM, Mestna hiša

Načrti in naloge nove mariborske oblasti so pred vrati. Potem, ko so se na občini zamenjali ljudje, ki so bližje stranki SMS in županu Arsenoviču, pa to le ni dovolj. Treba je zavihati rokave in začeti delat.

Medtem, ko spletni večer hvali župana Arsenoviča, kako stoji na balkonu in gleda, kaj se dogaja v mestu, pa to vsekakor ne bo dovolj, da se Maribor postavi na noge. Če je na proračunu potrebno še veliko postoriti, kot je baje dejal sam župan, pa upajmo da bodo njegove postavke pravilno razporejene.

Investicije iz leta 2018 je treba nadaljevati, prihajajo pa nove.

Seveda pa so tu investicije, ki so bile leta 2018 že začete. Ena takih je gradbišče na Ljubljanski ulici, kjer se gradi (v celoti) devet milijonov evrov vreden podvoz. Gradnja, se je sicer začela z malo zamude, a se konec gradnje baje napoveduje že za december 2019.

V letošnjem letu, točneje 27. septembra, praznuje tudi SNG Maribor 100 let, kar je resnično zavidljiv jubilej, na katerega moramo biti ponosni vsi Mariborčani.

slika: SNG Maribor

Vsekakor pa bo začetek letošnjega leta prava atrakcija na snegu, saj bo 1. in  2. februarja tekma svetovnega pokala v alpskem smučanju na Pohorju. Zlata lisica, za katero naj bi župan Arsenovič na enem izmed soočenj dejal, da je to zanj ekonomsko tveganje, je največji zimski dogodek, ne samo za Maribor, ampak za smučarski svet. In upajmo lahko le to, da bo Zlata lisica še dolgo v Mariboru, kljub pomislekom novega župana.

Sicer pa je pred vrati tudi obnova Ljudskega vrta, ki je v letu 2018 nismo dočakali in za katero moramo prejšnjemu županu pripisati veliko črno piko. Gradnja se tudi v začetku letošnjega leta še ni začela, a upajmo, da bo v letu 2019 ta investicija tudi v županovem načrtu proračuna in da bo nova tribuna kmalu zgrajena. Ne glede na to ali župan obiskuje nogometne tekme ali ne.

Kako pa bo z obnovo Knjižnice? Tu s strani župana ni bilo izrečene nobene konkretne besede. Ali bo ostala na starem mestu, katerega bo treba temeljito obnoviti, ali pa se bo iskanje novih lokacij zavleklo v naslednja 4 leta, kot se je to zgodilo pri dosedanjem županu? Počakajmo na konkretne rešitve.

Seveda pa je investicij, ki se jih mora lotiti nova mariborska oblast še veliko. Predvsem v Mariboru velik problem predstavljajo ceste, saj so po večini v slabem stanju, zato je nujno potrebna obnova. Še posebej v tem štiriletnem obdobju, ko je v mestnem svetu (baje bo z županom v koaliciji) tudi Lista kolesarjev in peščev. Upajmo le, da se ta lista ne bori za pešce in kolesarje, samo na papirju.

Čeprav se danes mediji, naklonjeni županu Arsenoviču sprašujejo, zakaj je na silvestrovanju v Mariboru lahko govoril v mikrofon le nekaj sekund, pa se Mariborčani sprašujemo, ali bomo v mestu ob Dravi končno lahko doživeli razcvet, ali pa se bo zgodba novih obrazov za 4 leta spet nadaljevala.

Pa srečno 2019, moj Maribor!

M.G.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.