Bo preiskavo poslovanja Gen-I in Golobovega Star Solarja, zahteval državni svet?

Robert Golob, parodija, slika: Demokracija

Že od začetka mandata sedanje vlade bi morala v državnem zboru potekati parlamentarna preiskava poslovanja podjetja Gen-I, ki ga je pred prihodom v politiko vodil Robert Golob. A zaradi trmarjenja NSi, ki ni hotel prispavati podpisov za ustanovitev parlamentarne komisije, je vse ostalo v oblakih.


Po skoraj dveh letih vse kaže, da bi s pomočjo državnega sveta, ki  lahko prav tako zahteva ustanovitev preiskovalne komisije ,zadeva vendarle premaknila na bolje.  Na seznamu preiskovalne komisije, pa bi dodali še Golobovo podjetje Star Solar ter domnevno nezakonito financiranjem politične stranke Gibanje Svoboda.

Državni svetniki bodo tako na  današnji seji odločali o predlogu za ustanovitev preiskovalne komisije, ki se bo ukvarjala s poslovanjem podjetij Gen-I in Star Solar ter domnevnim nezakonitim financiranjem Gibanja Svoboda. Predlog za odreditev preiskovalne komisije je vložil državni svetnik iz vrst SDS Andrej Poglajen.

Člani preiskovalne komisije bodo v primeru njene ustanovitve obenem ugotavljali vlogo in odgovornost nekdanjega predsednika uprave družbe Gen-I in aktualnega premierja Roberta Goloba v obdobju, ko je bilo to podjetje pod prevladujočim vplivom ali v lasti države, in sicer s kakšnim interesom naj bi domnevno ravnal nezakonito oziroma v nasprotju z veljavno zakonodajo.

Zadevo bomo podrobneje spremljali tudi na našem portalu e-maribor.si.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
58%
2.6km/h
75%
22°C
22°
21°
21°
Wed
15°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.