Bo samovoljni ravnatelj Žurej končno odletel?

Peter Žurej prebold ravnatelj
slika: youtube

O samovoljnem ravnatelju in njemu podobnih smo v našem portalu že veliko poročali. Predvsem zato, ker so v zgodbo nehote vključeni otroci. 

Se bo samovoljni ravnatelj moral posloviti?

Vsem bi moralo biti jasno, da mora ravnatelj Peter Žurej oditi. In to nepreklicno. Ne samo, da bi ga morali odstaviti, kot ravnatelja, ampak bi mu morali prepovedati opravljati kakršenkoli pedagoški poklic. Do kam gre lahko človeška pamet in logika? Do kod gredo skupaj uveljavljanje človekove pravice svobode izražanja ter opravljanje javne funkcije – stališča ravnatelja, ki dvomi v obstoj virusa in terja znanstvene dokaze v povezavi z virusom.

Na moji šoli ne bomo upoštevali vaše okrožnice o tem da je pogoj PCT obvezen za učitelje in da lahko v nasprotnem primeru dobijo odpoved,” je Žurej odločno ponovil tudi včeraj pred sejo Sveta šole, na kateri so razpravljali o predlogu inšpekcije, da ravnatelja razrešijo. Inšpektorat je namreč, po navedbah ministrstva za izobraževanje, junija in julija podal predlog za razrešitev preboldskega ravnatelja. Za kakšne kršitve natančno je šlo, pa niso navedli, ker inšpekcijski postopek še ni končan.  

Mojca Škinjar, tudi sama nekdanja ravnateljica kritična do Žureja

Poslanka Mojca Škrinjar, ki je bila tudi sama ravnateljica kar štirinajst let, je za začetek priporočila, da bi prav vsak moral prebrati članek prof. dr. Alojza Ihana, ki ga je pred nedavnim objavil tudi naš medij. Ihan v tem članku opiše lahkovernost bralcev, predvsem uporabnikov družabnih omrežij, kjer se širijo različne anticepilske zarote. “Lahko razumem ljudi, ki so malo manj osveščeni, težko pa razumem ljudi, ki imajo univerzitetno diplomo – v ta namen je namreč treba kar veliko preštudirati, poleg tega pa se je treba navaditi kritičnega razmišljanja. Čudi me, da nekdo z univerzitetno diplomo tako nekritično verjame tej Facebook primitivni veri,” je dejala Škrinjarjeva.

Razumljivo je, da se kak ravnatelj ne strinja s posameznim delom kakšnega zakona, vendar pa ga mora kljub temu izvajati – živimo namreč v pravni državi. Če se ravnatelj s čem ne strinja, lahko to ohrani za sebe, ne more pa tega na ves glas razglašati naokoli in nasprotovati ukrepom vlade, ki temeljijo na stroki. Stroka pa temelji na znanosti. “Saj ne živimo več v srednjem veku.

Tudi ravnatelj Žurej bi se tega lahko zavedal. Probleme naj bi delal tudi že leta 2014, ko so bili učenci OŠ Frankolovo več mesecev brez pouka angleščine, slovenščine, geografije, kemije, biologije, naravoslovja in likovne umetnosti. 

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
77%
1.5km/h
93%
-4°C
-3°
-5°
-4°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
3°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA