slika nova24TV

Tadem Šarec – Pirnat sta nas še pred enim tednom prepričevala, da ni razloga za paniko, da niti pod razno ne bomo zaprli šol in smo še deleč od epidemije.

Sabotaža Marjana Šarca?

To je tisti Marjan Šarec, nekdanji predsednik vlade, ki ni želel, da se še pred začetkom obolevanja za koronavirom pri nas skliče svet za nacionalno varnost. To je tisti predsednik vlade, ki je dejal da širimo paniko. In to je tista Nino Pirnat, direktorica Nacionalnega inštituta za javno zdravje (vidna članica Židanove stranke SD), ki je pe pred enim tednom vstrajno zagotavljala, da smo še daleč od epidemije in da ni razlogov za zaprtje šol in vrtcev. 

Zagotovo je Slovenija zaradi tega neverjetnega tandema zamudila ogromno časa, kar odraža tudi zadnja uradna statistika in sicer, da smo v ponedeljek, 16. marca do 14. ure zabeležili že kar 253 primerov okužb, kar je 34 več kot dan prej.

“Potrebno je upoštevati stroko. Ukrepati sorazmerno. Ukrepati tako, da ne bomo povzročali še večjih posledic,” je zatrjeval Šarec, Pirnatova pa poudarjala: “V času, ko virus ne kroži po populaciji, se moramo vprašati, zakaj bi šole in vrtce mi zapirali? Kaj bomo s tem povzročili otrokom, staršem in celi skupnosti?”

Ali lahko govorimo o odgovornisti nekdanjega predsednika vlade in direktorice NIJZ? Zagotovo bosta morala po koncu epidemije tudi onadva prevzeti odgovornost za svoja nerazumna dejanja.

Kako se šarec kiti s tujim perjem?

Se pa s tujim perjem že kiti in hvali Marjan Šarec. To je zapisal ponoči: “V zanosu reševanja epidemije se rado poudarja, kako prejšnja vlada ni naredila nič. Če se prav spominjam smo bili zaradi nekaterih ukrepov celo kritizirani s strani nekaterih iz EU. Danes pa enake ukrepe uvajajo drugi. Krepko za nami. Bodi dovolj.”

No resnica je precej drugačna, kar pričajo precej ogorčeni odgovori na Šarčev tvit:

OPOZORILO! Število obolelih za koronavirusom narašča. Spoštujte ukrepe in ostanite doma!

MG