Bodo politično truplo, Karla Erjavca poslali v Moskvo za veleposlanika?

Putin in Erjavec, slika Times.si

Človek, ki je pokopal stranko DeSUS, Karl Erjavec, kateremu manjka do penzije še dve leti, se naj bi ponujal Gibanju svoboda. A kaj bi Golob počel z njim?


Karl Erjavec se na ponuja Golobu?

Slovenska politika do Rusije naj bi se počasi mehčala, imenovanje notoričnega rusofila Andreja Benedejčiča za premierjevega svetovalca za nacionalno varnost pa celo neposredno nakazuje na rapprochement (zbližanje) s Putinovim režimom. V teh časih in teh razmerah je to lahko celo nevarno.

Opazovalci ugibajo, kaj vse bo nova slovenska oblast do jeseni še storila, da bi se “odkupila” za odzive svojih predhodnikov na ruski napad na Ukrajino; koga, denimo, bosta Golob in Fajonova poslala v Moskvo za novega veleposlanika, da bi to delovalo kot očiten znak pomiritve in da ga Kremelj ne bi zavrnil, saj so diplomatski odnosi med Slovenijo in Rusijo od 24. februarja slabi. Piše Portal plus. Omenja se celo politično truplo Karla Erjavca, ki je bil v vlogi zunanjega ministra zagotovo osrednji politični promotor zbliževanja s Putinovo Rusijo, zdaj pa je na nek način na trgu in se ponuja Golobovim svobodnjakom.

Glede na politiko združevanja in integracije na levi sredini, kjer nameravajo svobodnjaki v svoje gibanje kmalu vključiti Stranko Alenke Bratušek in Listo Marjana Šarca, ni izključeno, da se bodo za podobno usodo odločili tudi v bivši Erjavčevi stranki DeSUS. S tem pa bi se lahko vsaj delno politično rehabilitiral tudi Erjavec osebno … kar bi mu morda dejansko odprlo vrata v Moskvo.

VREME

Maribor
delno oblačno
49%
1.5km/h
40%
28°C
29°
28°
28°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.