Bodo v Tušu na zadnji delovni dan stavkali? Plače so prenizke!

Tuš, Slika je naključna

V Sindikatu Tuša so za soboto, 30. decembra, sklicali stavko v vseh njihovih poslovalnicah. Sindikat vodstvo namreč že mesece opozarja na nemogoče delovne pogoje in prenizke plače. 

Sindikat, ki deluje pod okriljem Sindikata trgovinske dejavnosti Slovenije, upravo že mesece opozarja na nemogoče delovne razmere in prenizke plače – napredka niso dosegli niti s pogajanji. Vodstvo podjetja ob tem ne pristaja na uskladitev osnovne plače prodajalca z minimalno plačo, menijo v sindikatu. Piše portal N1.

Zahteva stavkajočih je, da bi osnovna plača znašala 1.203,36 evra in da bi se usklajevala z inflacijo!

Vodstvo Tuša napoved celodnevne stavke obžaluje. Zahteve sindikata je označila za nerazumne, datum stavke pa za poskus izsiljevanja, so danes sporočili iz Tuša. Zahteva Sindikata Tuš po povišanju osnovne plače za 13,5 odstotka in še dodatni uskladitvi z inflacijo pa je nerazumna. So dejali v vodstvu. A delavkam, ki se težko preživljajo iz meseca v mesec in ne dobivajo niti minimalne plače. 

Stavka bo 30. januarja in bo trajala od 6. do 21. ure, stavkali pa bodo na svojih delovnih mestih – v vseh poslovalnicah.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
61%
1.5km/h
75%
9°C
11°
8°
9°
Sat
7°
Sun
5°
Mon
6°
Tue
8°
Wed

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.