Bogati sosedje prijavili ubogo ženičko, ker je (na črno) prodajala zelenjavo.

FOTO: Mateja Jordovič Potočnik, vir: facebook

Danes predstavljamo zgodbo, o ubogi ženički, ki si je z denarjem od zelenjave lahko kupila novo bundo. Sosedje so jo prijavili inšpektorjem.

Prijavili skromno ženičko, ker je prodajala zelenjavo

Neverjetno a resnično. Zgodbo o ubogi oglobljeni ženički razkriva portal Dosje. Gospa je doma “bogu-za-levo-nogo”, kamor pozimi brez dobrega 4×4 tako ne pridete. Od življenja gospa nima veliko, le nekaj malega zelenjave pridela, ki jo prodaja, zato, da lahko nekaj malega zasluži. Ja, prodaja na črno. Res je. Ampak to ni  prvorazredna gospa, ki bi zaradi tega služila milijone. Je preprosta stara ženička, ki se komaj preživlja iz meseca v mesec. In kako so inšpektorji prišli do te stare ženičke? Preprosto. Sosedje so prijavili!

Inšpektorji so izvedeli, da nezakonito prodaja zelenjavo. Da nima prijavljene dejavnosti. Da ne prijavi davčni. Da je to delo na črno. Da je to utaja davkov. Videli so avtomobile, ki so prihajali k njej po zelenjavo. Poslali so slike kot dokaz. Kot so povedali, si je gospa s tem denarjem kupila novo bundo, neverjetno zanjo je dobesedno vedel inšpektor.

Nikakor s tem ne obtožujemo inšpektorja, opravljal je le svoje delo, a vseeno, kje živimo? “Vedno sem verjela v dobro – v ljudeh, v stvareh. A v zadnjih mesecih se ta vera maje. Smo res postali družba “foušije”, kjer je človek človeku volk? Kjer se mora Ana, ki s to prodajo zasluži manj kot stane kosilo štiričlanske družine v menzi, bati sosedov? Mar ne bi bilo bolje, da od Ane kupijo nekaj pridelkov … ali za njih niso dovolj eko? Imajo oni kaj manj, če ima Ana nekaj evrov več? Evrov, ki si jih želi zaslužiti, ker nikakor ne želi fehtati,” je ob tem zapisala uporabnica družbenega omrežja facebook.

Tako je v naši družbi. Če Židan, kot poslanec dobi plačo okoli 3000 evrov, pa dela še drugo dejavnost, katere nebi smel, pa zasluži še 1000 evrov poleg, pa predsednik Računskega sodišča, ki poleg svoje plače treh jurjev opravlja delo za FIFO in dobi praktično še eno ali dve plači poleg, pa nenazadnje tudi denar, ki ga tako pridno zapravljajo za plačo direktorja STA levosučni novinarčki, vse to pristane v rokah prvorazrednih.

Eno ženičko (drugorazredno državljanko), pa inšpektorji oglobijo zaradi nekaj malega prodane zelenjave? To ni narobe svet, to je narobe obrnjena Slovenija.

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
52%
3.6km/h
40%
13°C
14°
11°
12°
Sun
5°
Mon
6°
Tue
8°
Wed
8°
Thu

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.