Bojan Požar: Politika ki pravi, da so si ljudje stanovanja nagrabili, bi morali nagnati”

Bojan Požar - planet tv
slika: Facebook profil Bojana Požarja

Bog nas obvaruj. Do sprejema novega zakona o vladi bo koordinator Levice, Luka Mesec prevzel vodenje ministrstva za delo, Maljevac pa bo trenutni državni sekretar. Pa je sploh kdo od teh dveh primeren za tako funkcijo?


Davek na nepremičnine v Sloveniji še vedno zelo razburja. Ta je zapisan v kolektivni pogodbi. “Vlada je zelo jasno zastavila svoje prioritete in te so, da se država vrne ljudem, tudi z razporeditvijo ustvarjenega bogastva, ki je bilo prepuščeno trgu in privilegiranim posameznikom, do ljudi, ki so ga ustvarili, pa ni zares prišlo,” je povedal Luka Mesec, prvk Levice in bodoči minister ter dodal, da je to temeljna zaveza, ki jo v naslednjih štirih letih želijo izpolniti.”

Proti se mu je postavil Ivo Boscarol, ki je dejal za eno izmed oddaj: “Vse, kar v Sloveniji državljani zaslužimo, je na neki način že obdavčeno, obresti, dohodnina. Vse, kar smo zaslužili, je obdavčeno. In potem ker smo narod varčevalcev, tisto, kar nam ostane, nekam investiramo. In zdaj bi vse tisto, kar smo ljudje ustvarili v svojem življenju, bomo morali kot svoje premoženje deklarirati in plačati davek na to, kar imamo, ne na to, kar smo zaslužili.” Če na koncu leta, tako Boscarol, ne bomo imeli denarja za plačilo davka na to premoženje, nam bo država nekaj vzela, to je prikrit način nacionalizacije”

Se je pa oglasil tudi novinar Bojan Požar, ki je svojem twitter profilu zapisal: “Politik, ki ljudem, ki so s poštenim delom prišli do stanovanj, pravi, da so si jih “nagrabili”, ni samo pijan od zmage-oblasti, ampak kreten, in bi ga morali ob naslednjih volitvah nagnati. Na zahodu bi itak moral takoj odstopiti, ker žali ljudi, pri nas bo pa celo minister?!”

Kot je pred nekaj dnevi dejal Ivo Boscarol, da bodo kaj kmalu protestniki zamenjali bicikle za kakšne sekire ali vile.

VREME

Maribor
oblačno
63%
1km/h
89%
24°C
26°
21°
22°
Sat
18°
Sun
16°
Mon
18°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.