Bojkot Lenta! Zaradi nastopa partizanskega pevskega zbora bomo bojkotirali prireditev!

Saj ni res pa je. Letošnji festival Lent je ponovno postregel z neverjetno provokacijo, kot smo jo pod vodstvom Vladimirja Rukavine že vajeni.

Na naš elektronski naslov smo prejeli pismo zaskrbljenega občana L.S., kateri je zaradi včerajšnjega nastopa partizanskega pevskega zbora  Pinko Tomažič na glavnem odru festivala Lent, izrazil veliko nasprotovanje takemu nastopu na praznik Dan državnosti in napisal ostro pismu županu Saši Arsenoviču in direktorju Narodnega doma Maribor, Vladimirju Rukavini.

Tako je zapisal: “Dan državnost Republike Slovenije predstavlja simbol naše suverenosti, svobode in samostojnosti. Na ta dan bi morali vsi državljani spoštovati in ceniti te vrednote, ki so bile dosežene z velikimi žrtvami in trudom naših prednikov. Nastop takšne skupine na glavnem odru festivala Lent ne odraža spoštovanja do tega pomembnega praznika in žalitev za mnoge državljane. Zato vas pozivam, da se zavedate posledic takšnih odločitev in v prihodnje upoštevate večjo občutljivost in spoštovanje do vseh prebivalcev Republike Slovenije. Festival Lent naj bi bil prostor srečevanja, kulture in združevanja, zato bi bilo primerno, da se vsebine izberejo tako, da spodbujajo enotnost in spoštovanje do vseh.”

Zaradi nastopa partizanskega pevskega zbora Pinko Tomažič na festivalu Lent, smo se tudi na našem portalu odločili za bojkot letošnje prireditve Lent 2023. tako jutri v torek 27. junija ne bomo prisotni na prireditvi, prav tako letos s prireditve ne bomo poročali s posebno reportažo.

Nastopi takšnih in podobnih partizanskih zborov ne morejo biti mestu v ponos. V Tezenskem pokolu je bilo po drugi svetovni vojni umorjenih vsaj 15.000 civilistov, ki so bili pobiti strani komunističnega režima. Spomnimo se tudi na Josipa Huttra, ki so mu komunisti zasegli vse premoženje in ga tudi zaprli. Josip Hutter še danes velja za enega izmed najpomembnejših Mariborčanov.

In če že morajo na odru lenta prepevati “partizani” naj to ne počnejo na najpomembnejši praznik slovenske osamosvojitve.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
71%
5.7km/h
75%
10°C
11°
9°
9°
Fri
9°
Sat
5°
Sun
6°
Mon
8°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.