Bolgara kradla gotovino iz bankomatov po vsej Sloveniji, tudi v Mariboru

slika je simbolna

Bolgara kradla denar po Sloveniji

Ljubljanski policisti so odvzeli prostost državljanoma Bolgarije, ki sta konec tedna vlamljala v bankomate po Sloveniji. Zasegli so jima 6.000 evrov gotovine in posebno orodje, s katerim sta iz bankomata izvlekla denar.

Pretekli teden so policisti Ljubljani prijeta Bolgara, ki sta sistematično po vsej Sloveniji izvajala vlome v bankomate s tako imenovano metodo ‘cash trapping’. Pri tem storilci poškodujejo vratca avtomata in iz njega s posebnim orodjem, podobnim vilicam, izvlečejo gotovino. Uporabljajo predvsem kartice tujcev, s katerimi skušajo izvesti dvig V konkretnem primeru sta Bolgara skušala dvigovati po 2000 evrov. Transakcija je nato prekinjena, stanje na računu se ne zmanjša. S tem posebnim orodjem nato skozi režo izvlečejo denar, predviden za dvig. Poroča 24ur.

Dejanja sta storilca izvrševala na območjh policijskih uprav Ljubljana, Kranj, Maribor in Celje, zato je preiskavo prevzela kriminalistična policija. Osumljencema so zasegli vozilo in po odrebi sodišča pregledali vozilo, da so pridobili dokaze.

Bolgara, katera je zaslišal preiskovalni sodnik sta trenutno v priporu, poroča 24ur.

M.G.

VREME

Maribor
megla
95%
75%
17°C
19°
16°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.