Bolnik s presajenim organov, se ni hotel testirati, ker bi bil to poseg v njegovo telo.

Anticepilci, ki za cepljenje nočejo niti slišati, se po navadi nočejo niti testirati, nočejo nositi maske in še več, grozijo zdravstvenemu osebju. Posebej hudo je v ljubljanskem UKC-ju

“Že pred korono je UKC zagovarjal ničelno toleranco do groženj, verbalnih in fizičnih napadov. Ne moremo si dovoliti še dodatnega pritiska na zaposlene. Ljudje so na mejah zmožnosti. Sodelujemo s policijo, ki nam v teh razmerah pomaga. Dnevno dobimo po 30 klicev in pisem z grožnjami in komentarji v smislu, da bodo zdravniki pokončali ljudi, ker silijo ljudi v zdravljenje in cepljenje proti covidu. Na koncu ne bo največji problem primanjkljaj postelj, temveč kadra.,” je dejal vodja službe za korporativno varnost Matjaž Tavčar.

Kot pišejo Slovenske novice, so v UKC imeli pred nedavnim zanimiv primer. Anticepilski  bolnik, pri katerem so predhodno presadili organ, se ni pa se želel testirati, ker je smatral, da gre za prevelik poseg v telo. No kateri organ so pacientu zdravniki zamenjali ni znano. Možganov na žalost ne.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.