Branko Grims na Dunaju, v razpravi o terorizmu vsem nalil čistega vina!

Branko Grims, zajem slike RTV
Branko Grims na Dunaju, v razpravi o terorizmu vsem nalil čistega vina!

Med 14. in 15. oktobrom je v cesarski palači Hofburg na Dunaju v Avstriji potekalo srečanje, na katerem so razpravljali poslanci in predstavniki zakonodajnih odborov iz jugovzhodne Evrope in sosednjih držav ter strokovnjaki in predstavniki pristojnih agencij ZN, OVSE in PS OVSE, vključno z Ad hoc odborom PS OVSE za boj proti terorizmu.

Odmeven nastop Branka Grimsa na mednarodnem parketu

Razpravljali so o strategijah in politikah za učinkovit in s človekovimi pravicami skladen pregon, rehabilitacijo in reintegracijo tujih terorističnih borcev in njihovih družin v jugovzhodni Evropi in sosednjih državah.

Prve razprave so šle v smeri, da je treba »uboge reveže, bivše teroristične borce«, ki morajo zdaj živeti pod šotori, takoj in množično sprejeti nazaj. Tudi nekateri notranji  ministri in predsedniki parlamentov so kazali neverjetno veliko empatije do teroristov. Potem je nastopil mag. Branko Grims in razpravljalcem nalil čistega vina.

Dejal je, da ne govorimo o nekakšnih turistih, ki so obtičali v tuji državi, temveč govorimo o tujih terorističnih borcih. “Naslednjo sejo lahko začnete s slikami pobitih majhnih otrok v mestih iz Sirije in Iraka, kjer so tuji teroristični borci opravili svoje delo. Nekatere izmed najhujših zločinov v Siriji in Iraku so namreč zagrešili tuji teroristični borci. Ne domači borci, temveč tuji teroristični borci. To so ljudje o katerih danes govorimo, ki jih vi hočete pripeljati nazaj.” je dejal Grims.

Kaj vse je še povedal mag. Branko Grims , pa si lahko s podnapisi ogledate v spodnjem videu:

Je pa zanimivo, da se je stenogram in posnetek Grimsovega govora v OVSE sprva kar nekje »izgubil«, potem so se se izgovarjali, da kamere niso delale. A je posnetek pridobila revija Demokracija. Očitno so v OVSE učili demokracije od naših “kulovcev”.  

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.