Burna seja stranke DeSUS. Odstopil predsednik sveta stranke

stranka DESUS
poslanska skupina DESUS, slika: seniorji.info
Burna seja stranke DeSUS. Odstopil predsednik sveta stranke

Ali se stranka DeSUS pogreza?  Danes je bilo pestro  na seji sveta stranke. Očitno predsednik Ljubo Jasnič ni dorasel funkciji, ali pa je le marioneta v rokah globoke države?

Spet burno na seji sveta stranke DeSUS

Burno dogajanje v Desusu se nadaljuje. Po sestanku izvršnega odbora se je danes v Dobu pri Domžalah sestal še svet stranke Desus. Obravnaval je osnutek volilnega programa za nastop na pomladanskih državnozborskih volitvah. Brez zapletov pa tudi tokrat ni šlo – na seji je odstopil predsednik sveta stranke Anton Urh.

Med sejo sveta stranke pa so iz poslanske skupine (PS) Desusa sporočili, da se poslanci PS DeSUS, ki so člani stranke, distancirajo od dejanj vodstva stranke na današnji seji. Pod omenjeno izjavo je poleg že omenjenih poslancev podpisan še Franc Jurša, ki je na sejah DZ že dlje časa odsoten iz zdravstvenih razlogov. Neuradno je slišati tudi opozorila, da z današnjimi potezami vodstva in vsebino novinarske konference niso bili seznanjeni ne poslanci ne odstopljeni predsednik sveta Urh.

Izvršni odbor stranke naj bi zjutraj sprejel stališče, da stranka DeSUS ne podpira sprejetja zakona o dolgotrajni oskrbi. 

Na današnji seji sveta Desusa so sprejeli tudi odločitev o spremembi etičnega kodeksa. Ta naj bi šla v smeri, da bi poslanci v večji meri prisluhnili odločitvam stranke. S tem se želijo izogniti sedanjemu stanju, ko se poslanci pri svojih glasovanjih v DZ pogosto ne ozirajo na sklepe stranke. 

P.M.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.