Burno sredi Ljubljane. Inšpektorji s pomočjo policije zapečatili stojnice!

zajem zaslona A1

Po včerajšnji napovedi župana Zorana Jankovića, da bodo na Pogačarjevem trgu spet odprli stojnice s hrano in pijačo, je završalo. 

Jankovič naj bi našel neko zakonsko luknjo pravi da gre na Pogačarjevem trgu za redno tržnično ponudbo in ne sejemsko, zato je prepričan, da gostinci ne kršijo vladnega odloka. A to seveda ne drži. Minister Zdravko Počivalšek, je dejal, V odlokih imamo natančno odrejeno, kaj se sme in česa se ne sme. Pričakujem, da bomo odloke, ki jih je vlada sprejela, vsi spoštovali in ne bomo iskali ovinkov ter lukenj,”

.Vodja strokovne skupine za covid-19 Mateja Logar, podpornica vladnega odloka, je za TV Slovenija še dejala: »Nekateri mislijo, da morajo imeti zadnjo besedo«.

Inšpektorji finančne uprave so ob pomoči policije, Pogačarjev trg obiskali pozno popoldne in vsem ponudnikom hrane in pijače zaradi kršenja vladnega odloka ukazali takojšnje zaprtje hišic[. Hišice so zapečatili. Gostince, pa bo doletela tudi kazen.. Ali bo kazen doletela tudi župana Jankoviča na FURS-u niso povedali./color-box]

P.M.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
86%
2.1km/h
100%
-1°C
-1°
-3°
1°
Sat
-3°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue
-1°
Wed

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA