Marprom opravlja javno službo odvoza in hrambe nepravilno parkiranih ter zapuščenih vozil v Mariboru. Odvoz nepravilno parkiranih avtomobilov odrejajo medobčinski redarji, posebno vozilo »pajek« pa avtomobile odvaža na parkirišče v Mlinski ulici 1, tik ob glavni avtobusni postaji. Tam so nameščeni na ograjenem in varovanem delu parkirišča, od koder jih lahko lastniki odpeljete po plačilu stroška odvoza.

To je na avtobusni postaji mogoče storiti 24 ur/dan; v času delovanja blagajne se najprej oglasite na njej in prevzamete odredbo Medobčinskega inšpektorata in redarstva Maribor o odvozu ter poravnate strošek, po zaprtju blagajne in v nočnem času pa vse uredite v dispečerski hiški. V tej je možno le plačilo z bančno kartico, medtem ko lahko na blagajni strošek plačate tudi z gotovino.

Strošek odvoza nepravilno parkiranega vozila znaša natanko 100 evrov; pri tem se 24 ur po odstranitvi avtomobila začne dodatno obračunavati še ležarina v višini 5 evrov/dan.

Kadar je avtomobil že v hrambi na zavarovanem parkirišču v Mlinski ulici, ni mogoče uveljaviti polovičnega plačila in je treba stroške odvoza poravnati v celoti. Polovično plačilo je moč uveljaviti izključno v primerih, ko je medobčinski redar že izdal odredbo za odvoz, a »pajek« s kraja prekrška še ni odpeljal. V takšnem primeru je treba poravnati polovični znesek – 50 evrov.Če ugotovite, da vašega vozila ni tam, kjer ste ga parkirali, obstaja velika verjetnost, da vam ga je odpeljal »pajek«. Ali je vaše vozilo med odpeljanimi nepravilno parkiranimi avtomobili, lahko preverite tudi preko telefona ali e-pošte.

Podpora uporabnikom
T: 02 235 02 27
M: +386 (0)41 309 710
E: [email protected]

Aktualni seznam vozil

Znamka vozila Tip vozila Kraj odvoza Datum odvoza
DAEWOO MATIZ VOJAŠNIŠKI TRG 15.6.2020
FORD FOCUS MLINSKA ULICA 8.9.2020
DACIA LOGAN OB JARKU 24.9.2020
CITROEN C3 / 25.9.2020