Cela drama v oddaji Arena na RTV. Nekulturna Pašek-Šetinc nenehno vpadala v besedo!

zajem slike RTV

V oddaji Areni so se tokrat pogovarjali o tem, ali morebitna uveljavitev novele Zakona o RTV Slovenija v največji javni medij prinaša več ali manj politike. Mnenja so soočili Mojca Pašek Šetinc, Alenka Jeraj, Lenart J. Kučič in Tom Zalaznik.

Tokratna Arena na TV Slovenija je vse prej, kot neka normalna pogovorna oddaja, kjer je lahko vsak povedal svoje mnenje. Mojca Pašek Šetinc, ko ena od gostij v oddaji je nenehno padala v besedo tako voditelju oddaje Igorju Pirkoviču, kot poslanki SDS Alenki Jeraj, kot nekdanjemu TV kolegu Tomu Zalazniku. In zanimivo predstavniku ministrstva za kulturo, Lenartu J. Kačiču ni skakala v besedo. Je že vedela zakaj?

Tom Zalaznik, ki je skoraj 40 let sestavni del RTV Slovenije, je zagotovo pravo merilo trenutnega dogajanja na RTV in dvomi, da bo na RTV-ju po novem zakonu kaj bolje. Prepričan je, da bo politika skozi stranska vrata ponovno vstopila na RTV in da tu ni nobene dileme. Prepričan je, da je civilna družba preveč spolitizirana. Bolje bi bilo gledati na neka interesna združenja, ki s politiko nimajo nobenega opravka.

Nekulturno obnašanje in skakanje sogovornikom v besedo, pa je bil očitno le del teatra Mojce Pašek Šetinc, ki je studio na RTV zamenjala kar za parlament in očitno mislila, da oddajo vodi njej podobna, Urška Klakočar Zupančič. Le kdo je Pašek-Šetinčevo učil kulturnega dialoga?

Tom Zalaznik je govoril tudi o podtikanjih, ki jih izvaja Mojca Pašek Šetinc. Pravi, da je zaradi takih podtikanj diskurs nemogoč. Tudi ko je bilo v RTV hiši nekakšen poskus sprave, ali zbližanj stališč, je bil ta diskurs otežen. To je neka agenda, ki jo vodi bivša kolegica Šetinc, ki je bila tudi prej, ko je bila na RTV, po oceni Zalaznika neobjektivna.

vir,video RTV

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
49%
2.1km/h
40%
9°C
12°
6°
8°
Wed
3°
Thu
1°
Fri
4°
Sat
4°
Sun

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA